7 Eylül 2012 Cuma

Portakal Soyulur mu?


Şöyle bir geçmiş karnemize bakarsak risk almayan cevabımız, "hayır" olmalı. Fakat doğru bir oyun anlayışıyla çıkarsak puan koparma şansımızın olduğunu düşünüyorum. Bunun da sebepleri var. Öncelikle Hollanda, son Avrupa Şampiyonasında yaşadığı hezimetten sonra oyun anlayışını baştan aşağı değiştiriyor. Hepimizin çok eleştirdiği Bert Van Marwijk yerini, "harbi Hollandalı" Van Gaal'a bıraktı. Bu değişim de Hollanda'nın tekrardan 4-3-3 dizilişiyle saldıran, kanatları fazlasıyla kullanan ve hızlı top oynayan bir ekip olacağı anlamına geliyor. Avantajımız şu ki, bir süredir bambaşka bir oyun oynayan Hollanda bir anda dönüşen sistemde tam performans veremez. Uyum sorunu yaşamaları muhtemel. Kulüp bazında 4-3-3'ün kralını oynamış oyuncular olsa da, milli takımda işler farklı.

Peki biz bu akşam nasıl sahaya çıkmalıyız? Kalede büyük ihtimalle Mert olacak. Genç oyuncu çok iyi maçlar çıkartsa da, kimi maçlarda yaptığı tecrübesizlik hatalarından dolayı pek güven vermiyor. Bu maçta alternatif olarak Tolga'yı değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Sağ bekte Gökhan'ın yeri banko. Sol bekte ise benim tercihim Hasan Ali'nin yerine daha tecrübeli ve savunma yönü daha ağır basan Hakan Balta olur. Göbekte Egemen - Ömer ikilisini izleme ihtimalimiz çok yüksekti ama Egemen sakatlığı nedeniyle oynayamayacakmış. Durum böyle olunca Semih'in sakatlığı yoksa kesin o oynamalı. Gerçi savunmada kim oynarsa oynasın her daim sıkıntı yaşıyoruz zaten ama bütün maç konsantrasyonumuzu üst düzeyde tutmalıyız. Savunmayı sadece defans hattına bırakırsak Hollandalılar bizi darma dağın eder. O neden orta sahanın kurgusu savunma ağırlıklı olmalı. 


Savunmanın önünde kesinlikle Topal - Emre ikilisiyle çıkmalıyız. Bu iki oyuncunun varlığı bizim bir anlamda sigortamız olacak. Yeri gelince Hollanda'nın beyni Sneijder'e yapacakları presle oyun kurmalarını engelleyebiliriz. Topal - Emre tandeminin önünde ise, orta sahada hücumun yönlendiricisi olarak Selçuk İnan olur. Selçuk'un milli takım performansının Galatasaray performansının altında kaldığını düşünüyorum. Bu maç Selçuk'un aktif olması lazım, geçen maçlardaki gibi silik bir görüntü çizerse yine sorun yaşarız. Forvet hattımızın solunda Arda'yı ileride Umut'u kesin görürüz ama sağ açıkta forma henüz belli değil. Oraya benim için iki aday var, Burak Yılmaz ve Sercan Sararer. Hollanda'nın üzerimize saldıracağını ve oyunu bizim yarı sahamıza yıkmaya çalışacağını düşünürsek, savunmalarının arkasına sarkmak bizim baş silahımız. Durum bu olunca Selçuk İnan'ın besleyeceği Burak Yılmaz'ın ismi öne çıkıyor ama sağ açıkta ondan iyi verim alamıyoruz. Sercan da top kullanabiliyor, dribbling üzerinden iyi asist çıkartabiliyor olmasıyla formaya aday. Sanırım ilk tercihim "formdaysa" (nasıl durumda bilmiyoruz) Sercan olur.

İşimiz zor ama puan çıkarmak kesinlikle imkansız da değil. Manu'ya transfer olan Van Persie çok formda, ona özellikle dikkat etmeliyiz. Ancak bizim için kilit nokta, takım olarak yapacağımız pres. Mücadelemizi maç boyunca yüksek tutabilirsek, istediğimizi alıp evimize dönebiliriz. Çünkü onların da savunma zaafları var, biz de pozisyonlara gireceğiz. 2014 Dünya Kupası için ilk adımımızı bugün atmamızı umut ederek, haydi çocuklar bacağınıza kuvvet.

1 yorum:

  1. Güzel çalışma, poylamış için teşekkürler, emeğinize sağlık arkadaşlar...

    YanıtlaSil