19 Eylül 2012 Çarşamba

Şampiyonların Düellosunda Kazanan Real Madrid


İspanya şampiyonu Real Madrid ile İngiltere şampiyonu Manchester City'i karşı karşıya getiren güzel bir akşamı geride bıraktık. Liglerine kötü giriş yapan bu iki güç merkezinin Şampiyonlar Ligi'nde ne yapacağı merak konusuydu elbette. İlk yarısı olaysız geçen maçta, aksiyon 69. dakikadan Dzeko'nun golü bulmasıyla başladı. Bundan sonrası karşılıklı gollerle müthiş bir tempoda geçen maçın sonucu 3-2 Real Madrid lehine oldu.

Mourinho lig performansının ardından takımının ruhsuzluğunu eleştirmişti. Jose'nin bugünkü tercihi ise orta sahayı mücadeleci, pres gücü yüksek ve yıpratıcı üç oyuncudan Essien, Xabi Alonso ve Khedira'dan kurmuş. Bunun bir sonucu olarak ilk yarıda top Madrid'in ayağında kalsa da sonuca gidecek işleri yapamadılar. Bunda Manchester City'nin 8 ila 10 kişi arası değişen savunma hattının da etkisi var elbette. Rakibinin kapanacağını ön gören Mourinho, "shoot on sight" emrini vermiş zaten. CR7'nin başını çektiği gördüğün yerden çak taktiği de Joe Hart'ın gününde olması nedeniyle sonuca ulaşmadı. City tarafında ise Yaya Toure'nin uzun mesafeli topla çıkışları elbette bizi mest etti ama son topları atamamak onların da etkisini törpülemiş oldu.

Maçta gol bekleyen milyonlarca gözün aradığı pozisyon 69. dakikada gerçekleşti ve Dzeko reis, City'i öne geçirdi. Bundan sonrası artık Şam'da kayısıydı. Real Madrid sağlı sollu saldırırken skoru yapan sağ plasesiyle Marcelo oldu. Sonrasında Kolarov, Benzema, Ronaldo, noluyoruz ulan derken maç bitti be kardeşim. Maçın geneline yayılmasa da son 30 dakika gerçek bir ziyafet oldu.

Bu galibiyetin önemi Real Madrid için çok büyük. Mourinho'nun Ronaldo'nun golündeki sevinci durumu özetledi zaten. Maçtan sonra yaptığı açıklama; "Takımın DNA'sı geri döndü.". İşte Madrid'in tam da bu reaksiyonu vermesi gerekiyordu. Hem de tam da bu maçta..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder