16 Eylül 2012 Pazar

Galatasaray'dan 4 Maçta 10 Puan


Bugünkü Antalyaspor maçıyla ilgili çok detaylı bir yazı yazma gereği görmüyorum. Maç başladı, kısır ve pozisyonsuz geçerken Galatasaray 2 gol bulup maçı rahatlattı, sonra da rakip 10 kişi kalınca zaten iş bitmişti. Galatasaray adına bu maçın rahat geçmiş olması büyük avantaj tabi. Çarşamba günü Manchester United deplasmanına gitmeden önce takım ekstra efor sarf etmeden, ters gelen bir deplasmandan üç puanla evine dönüyor.Öyle ki, bir pozisyonda sert bir darbe alan Hakan'ın yerine Çağlar'ı ve formunu yükseltmeye çalışan Yekta'yı da izleme şansı bulduk.

Maç ile ilgili bana kalırsa en önemli ayrıntı Galatasaray'ın skordan bağımsız olarak golü kovalıyor olması. Amrabat ise çok değerli bir katkı olabileceğinin sinyallerini veriyor. Nazar değmesin topa çok iyi vuruyor ve fiziksel olarak çok kuvvetli. Bunun yanında her boşta kalan topu kovalıyor. Ki bu da bugün Umut'un golünün, Bursaspor karşısında ise Burak'ın golünün baş sebebidir. Öte yandan Selçuk yine birkaç pozisyonda "killer ball" ustası olduğunu gösterdi. Cris sırıtmadı ama ManU maçını bekleyelim yine de.

Benim kısaca değinmek istediğim nokta, Galatasaray'ın çok iyi bir görüntü çizmemesine rağmen zorlu bir süreçten 10 puan çıkartmış olması. Geçtiğimiz sezon yepyeni bir kadroydu ve bu nedenle sezon başında beklenmedik puan kayıpları yaşanmıştı. Sonra takımın yavaş yavaş daha iyiye gidişine tanıklık ettik. Bu sene ise hazır olmamasına rağmen mevcut sistemini bozmayan ve istikrarı sürdüren Galatasaray, gayet iyi bir başlangıç yaptı. Daha da üzerine koyarak devam edeceklerine şüphem yok. O yüzden bu süreçte Kasımpaşa, Beşiktaş, Bursa, Antalyaspor gibi zorlu bir süreçten 10 puan çıkartmak çok önemliydi.

Şimdi hedef Manchester United. Normal şartlarda mağlubiyet beklentisi oluşur herkeste ama Fatih Terim'in yarattığı o enerji ve o inanç herkese yayılmış durumda. Çarşamba günü herkes puan beklentisiyle televizyonlarının, bilgisayarlarının başına geçecek. En önemlisi de bugün Terim'in tekrardan dediği gibi, kaybetmekten korkmayan, Old Trafford'da bile sistemini bozmayan bir Galatasaray'ı izleyecek olmamız büyük keyif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder