3 Eylül 2012 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi Tecrübesi Cris Çıkardı


Cris'in alınışını tamamen buna bağlayabiliriz. Transferin bitmesine bir elin parmakları kadar zaman kalmışken, savunmanın bel kemiği ve komutanı olan Ujfalusi'nin kaybı çok büyük bir şoktu şüphesiz. Bu kısa zamanda yapılması gereken, Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan, zor maçlarda savunmanın kumandasını elinde tutabilecek kalbur üstü bir stoper bulmaktı. Maliyetinin düşük olması da tabi ki tercih sebebi, keza son dakika transferlerinin ne kadar riskli olduğunu sokaktan bir çocuk çevirip sorsanız bile söyler. Hal böyle olunca transfer listesinin alt sıralarında yer alan bonservis bedelsiz Cris'te karar kılındı. Doğru mu, yanlış mı..

Son iki günde geçen isimleri düşünürsek, Cris'in imzası hayal kırıklığı. Simon Kjaer ve Kolo Toure ile standart iyice yükselmişti. Bu yükselen beklenti de 35'lik Cris'i hayal kırıklığına çevirdi diyebiliriz. Fakat Cris transferini sadece yaşından dolayı yerden yere vurmak çok yanlış. Keza Ujfalusi'den sadece bir yaş büyük Brezilyalı stoper ve muhtemelen yalnızca bu sene Galatasaray formasını terletecek. Buradaki esas eleştiri kriteri, yavaşlık olmalı. Semih'in yanına bir transfer yapıldığını göz önünde bulundurursak, bu oyuncunun biraz daha hızlı ve top kullanabilen bir isim olması beklenebilirdi. Özellikle Şampiyonlar Ligi seviyesinde Cris - Semih hattı sıkıntı yaratacaktır.

Tecrübe muhabbetine gelirsek. Twitter'da bugün paylaşılmış bir bilgi var. Türk takımları 2004'ten beri toplam 58 maç yaparken, Cris kendi başına 57 maça çıkmış. Galatasaray kadrosunun Şampiyonlar Ligi tecrübesinden yoksun olduğu gerçeği varken, böyle bir isimin takıma mental olarak katabileceği çok önemli şeyler olabilir. Örneğin soğukkanlılık, örneğin maç içinde dağılmamak ve konsantrasyonu yüksek tutmak. Ancak bu katkıyı verebilmesi için Cris'in fiziksel olarak henüz düşmemiş olması lazım. Neredeyse iki senedir hemen hemen hiç doğru düzgün Lyon maçı izlemediğim gerçeği de varken, bu konuda net bir yorum yapamam. 

Olumsuz bir ön yargı ile geliyor Cris, bakalım bir Ujfalusi etkisi yaratabilecek mi.. Sanmıyorum ama umarım yanılırım. Ne olursa olsun, bu kadar az zaman varken yönetimi eleştirmek haksızlık olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder