6 Eylül 2012 Perşembe

Beşiktaş'ta transfer beceriksizliği


Transfer döneminin son 1-2 haftasını, özellikle de son gününü oldukça hareketli geçirdi Beşiktaş. Kimlerle anlaşmak üzereyiz demedi ki yöneticiler ? "Lazovic gelmek üzere", "Zarate'de ufak pürüzler kaldı", "Chamakh ile görüşüyoruz", "Drenthe İstanbul uçağına binmek üzere" ve son olarak "Nene ile anlaştık" söylemleri... Gökhan Süzen'in de borsaya  bildirilmesi de cabası olsun. Peki elde ne var ? Sıfır.

Sezon öncesinde bile, Beşiktaş'ın forvet ihtiyacı konuşulmakta idi. Mustafa, Almeida, Holosko ve Batuhan'dan oluşan forvet hattı yeterli değildi (Mehmet Akyüz'ü hiç saymıyorum). Sonrasında Mustafa Pektemek'in yaklaşık 6-7 aylık ciddi sakatlığı, Almeida'nın resmen takımdan ayrılmak istemesi, daha büyük sıkıntıya soktu futbolun bu olmazsa olmaz bölgesi olan forvet hattını.

Evet Almeida satılamadı, takımda kaldı. Ancak bu kafayla ne kadar katkı verir, ciddi soru işareti. Dolayısıyla, ben ne kadar ekonomik sıkıntı içinde olsa da yönetimin, bu adı geçen isimlerden birinin bir şekilde alınması gerektiğini düşünüyordum (bahsedilen isimlerin yıllık kazançlarının da, şuanda düz koşu yapan Quaresma'nın yıllığının yarısından bile az olacağını belirtmek gerekir burada). Zaten takım olarak çok koşan, mücadele eden ancak kalite olarak tartışmaya açık bir kadroya sahip olan Beşiktaş'a katılacak kaliteli bir hücum oyuncusu, ciddi ivme katabilirdi takıma.

Sonuç olarak, şu son günlerde, onca isim geldi geliyor dendi, ancak yönetim transferde bitiricilik konusunda sınıfta kaldı kanımca. Yine de yönetimin en büyük hatasının transferi yapamamaları değil, basına bu kadar konuşmalarını, transfer harekatlarının basınla gereğinden fazla paylaşılması olduğunu düşünüyorum. Belki bu isimler bu kadar fazla gündeme gelmeseydi (yöneticilerin kendi demeçlerinden), eleştiri dozu bir seviye aşağıda olacaktı. Mesela bir son dakika transferi olan Galatasaray'ın Furkan Özçal hamlesini basında duymuş muyduk acaba Nene kadar ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder