11 Aralık 2011 Pazar

Barça Classico !!


Sadece La Liga’nın değil, dünyanın en önemli maçlarından biridir El Classico. Öyle ki dünyanın en iyi 2 takımını karşı karşıya getiren bu maç, dünya çapında yaklaşık 500 milyon kişi tarafından seyredilir. Bu gece de o maçlardan biri oynandı ve Barcelona, Real Madrid’i Santiago Bernabeu’da 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Ben de dahil olmak üzere birçok kişi, bu maçın favorisi olarak Real Madrid’i görmekteydi. Neden mi ? Barcelona’nın bu yıl deplasman karnesinin kısmen istikrarsız ve geçtiğimiz sezonlara göre daha kötü olmasına ek olarak Real Madrid’in bu sezon inanılmaz bir hava yakalaması, ibreleri Madrid temsilcisine çevirmekteydi. Ne var ki, Barcelona bugün hepimizi ters köşeye yatırarak yine bir El Classico’da galip geldi.

Aslında maç tam da Real’in hayallerini süsleyen bir şekilde başlamıştı. Tam olarak emin olamasam da El Classico tarihinin sanırsam en erken golünü izledik Benzema’dan (henüz maçın 20. saniyesinde). Gol sonrası maçın ilk çeyreğinde de Real, inanılmaz pres yaparak Barcelona’nın alıştığı oyun tarzını sahaya yansıtmasına engel oldu. Real açısından her şey yolunda gidiyordu fakat bunu maçın tamamına yayamayınca (ki bu presi 90 dakika yapabilmek imkansız gibi), Barcelona yine yaptı yapacağını. Gerçekten bu takımı durdurmak çok güç, hiçbir taktik işlemiyor. Rakibin en ufak oyundan düşüşüyle beraber girdikleri pozisyonları asla affetmiyorlar. Artık herkesin söyleye söyleye dilinde tüy bittiği üzere, makine gibi pas yapıyor Katalan ekibi. Xavi – Iniesta orta sahasının bu konuda dünyada 1 numara olduğu herkesçe bilinirken, bu sezon yanlarına Fabregas’ın da eklenmesi güçlerine güç katmış durumda.


Bu maçın bireysel performans olarak sürpriz ismini Cristiano Ronaldo olarak görmekteyim. Real’in Portekizli gol makinası, bu maç kendinden bekleneni sahaya yansıtamadı. Pas vermesi gereken birkaç pozisyonda şutu düşünmesi ve başarılı olamaması, önü açıkken şutu değil pas vermeyi düşünerek pozisyonu harcaması buna örnek gösterilebilir. Ayrıca kendine has ve çok etkili serbest vuruşlarıyla tanıdığımız Ronaldo, bu maçta uygun açıdaki 2-3 serbest vuruşta hayal kırıklığı yarattı ve Madrid taraftarlarını üzmüş oldu. Tabii ki hiçbir oyuncu, her maç olağanüstü oynayacak diye bir durum yok, fakat işin ucunda C.Ronaldo gibi bir isim olunca beklentiler doğal olarak çok büyük oluyor.

Ek olarak, genellikle maç içinde sık sık tartışmalar hatta kavgalar yaşanmasına alıştığımız, kırmızı kartların havada uçtuğu bir El Classico olmadı bu sefer. Pepe’nin her zamanki gibi bu konuda birkaç denemesi olsa da, oyuncuların önceki derbilere nazaran daha sakin bir maç geçirdiğini notlarımıza ekleyelim.

Sonuç olarak, bu maçı kazanmaları Barça açısından çok kritikti çünkü aksi halde Real Madrid’in maç eksiğiyle 6 puan gerisinde kalma ihtimalleri vardı ki, 2 kulüp de birbiriyle oynadığı maçlar dışında kolay kolay puan kaybetmiyorlar. Şimdi Real’in maç eksiğiyle de olsa 2 takım aynı puanda. Bakalım önümüzdeki haftalarda kim beklenmedik puan kaybı yaşayacak ve zirve yarışı ona göre şekillenecek ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder