4 Aralık 2011 Pazar

GALATASARAY GENÇLERBİRLİĞİNİ TEK GOLLE DEVİRDİ


Galatasaray deplasmanlarda gol yememe alışkanlığını bu maça da taşıdı ve kısır geçen maçı Eboue’nin Galatasaray formasıyla attığı ilk golle 1-0 kazandı. Maçtan önce Fatih Terim’in defans hattında revizyona gideceğini hepimiz biliyorduk sanırım ve öyle de oldu. Kart cezalısı Ujfalusi zaten yoktu ve onun son haftalardaki partneri “genç” Semih’te ceza sınırındaydı ve onu yedek soyundurdu imparator. Engin ve Elmander cezalı, Yekta, Sabri sakattı. Fatih Hoca bu maçta Kazım’ı da kadroya almayarak hepimizi şaşırttı. Son haftalarda, özellikle sakatlandığından bu yana gerçekten çok formsuz olan Kazım’ı direk kadrodan kesmesinin altında başka bir sebep var mı yok mu bilemiyorum.

Maça gelirsek, maç son derece sıkıcıydı. Galatasaray’da asıl sıkıntının bir veya iki forvetle sahaya çıkmasının olmadığını yine gördük. Asıl sıkıntı o forvet oyuncularına pozisyonları hazırlamakta sıkıntı çekiyor Galatasaray. Aydın, kesinlikle bu takımın oyuncusu değil. Senelerdir bir kıvılcım bir patlama bekliyoruz ama hala yerinde sayıyor. Melo çok defansif kalıyor bence ama bu Fatih Hoca’nın talimatı olduğunu düşünüyorum. Ama Melo her ileri çıktığında belirli bir oranda tehlike yaratıyor belki bu çözüm olabilir. Çünkü sağ kanat neredeyse yok gibi, Selçuk’ta bu sistemle bir yere kadar iş yapabiliyor. Selçuk’un o meşhur ara paslarını her geçen maç daha az görür olduk. Riera bu maçta da kötü oynamadı fakat hala yeterli değil çok daha iyi olması lazım. Galatasaray haftaya derbi mücadelesine çıkacak. Elmander’in cezası bitiyor bu maçta. Semih’te formasını sırtına geçirecektir bu maçta. Galatasaray geçen sene o kadar kötü bir takımdı ki, o takımın neredeyse tamamen değiştirilmesine rağmen hala yerine oturmayan taşlar var ki bence çok normal. Belki pozisyon üretmekte zorlanıyorlar, çok kırmızı kart görüyorlar belki eleştireceğimiz birçok konu var ama ne olursa olsun bu takım şu anda ligde ikinci sırada.

Gençlerbirliği’ne de bir parantez açmak istiyorum. Belki biraz daha kaliteli yabancıları olsa çok daha etkili bir takım olabilirler. Çünkü Fuat Çapa gerçekten güzel bir sistem oturtmuş takımına. Kazandıkları her topu direk kanatlara açılan oyunculara açıyorlar.(özellikle Hurşut’a) bu şekilde gol arıyorlar ve bu maça kadar kendi evlerinde Beşiktaş’ı yenip Fenerbahçe ile de berabere kalarak dikkat çekmişlerdi ve kendi sahalarındaki ilk yenilgisini aldılar bu maçta. Galatasaray’ın önünde daha çok yolu olduğunu düşünüyorum ve devre arasında kesinlikle yaratıcı bir orta saha, hızlı bir sağ kanat oyuncusu ve bindirme yapabilen bir sol beke ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Gençlerbirliği ise bu kadroyla gayet güzel iş çıkarıyor bence ve az önce de bahsettiğim gibi devre arasında yapacakları 1-2 kaliteli yabancıyla ligde play-off için daha sağlam hedefleri olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder