6 Aralık 2011 Salı

Çek bir Özgür Usta!

102 yıllık geçmişiyle Süper Lig’in köklü kulüplerinden Ankaragücü, belki de tarihi boyunca yaşadığı en zor dönemlerden birini yaşamakta şu aralar. Sezon başında Ahmet Gökçek yönetiminin Yargıtay kararıyla düşmesi ve devamında gelen süreç, Ankaragücü’nü içinden çıkılması çok güç bir ekonomik krize soktu.

Bu durum sonucunda sezona oldukça zayıf ve kadro genişliği olmayan bir takımla başlayan Ankaragücü, geride kalan 13 haftada yalnızca 5 puan toplayabildi ve küme düşmesine herkes tarafından kesin gözüyle bakılmakta. Bütün bu gelişmeler ışığında son olarak, takımın önemli isimlerinden Özgür Çek ve Uğur Uçar da bugün alacakları dolayısıyla sözleşmelerini feshettiler.

Gelelim bu sebeple transfer piyasasının bir anda göz bebeği olan ismine; Özgür Çek. Türk futbolundaki (ve aslında genel olarak dünya futbolundaki) sol ayaklı oyuncu (ve özellikle bek!) problemi hepimizin malumu. Galatasaray da Beşiktaş da diğer kulüplerimiz de bu sıkıntıyı geçtiğimiz sezonlarda bol bol çektiler. Böyle bir durumda da tabi ki, 20 yaşındaki potansiyel vadeden Özgür her takımın radarına giriyor. Aslında 2-3 sezondur adını zaman zaman transfer dönemlerinde büyük kulüplerle duyuyorduk ama bu transfer gerçekleşmemişti. Kısmet bu dönemeymiş.

Yalnız Özgür’ü net bir ilk 11 oyuncusu olarak düşünmemek lazım. Özellikle sol bek için. Çünkü defansif olarak ciddi zaafları olan bir oyuncu. Kıyaslama yaparsak sol bekliği biraz Caner Erkin ve ya İsmail Köybaşı kıvamında oluyor. Ancak tabi ki yaşının çok genç olmasından dolayı defansif özelliklerini de geliştirirse, iyi tekniğiyle beraber kaliteli bir beke dönüşebilir. Orta sahanın solunda da oynuyor olması bir başka avantaj. Yani çeşitli bölgelerde değerlendirilebilecek ve üzerine yatırım yapılabilecek bir oyuncu Özgür. Kime yar olur bilmem ama umarım hem takım için de hem Özgür için de hayırlısı olur. Ancak Özgür kime giderse gitsin, kişisel gelişimine büyük özen göstermeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder