26 Aralık 2011 Pazartesi

Bir Muhammed Demirci beklentisi !



Muhammed Demirci : Türk futbolunun gelecekteki Ronaldinho’su olarak gösterilen genç yetenek… Peki kimdir Muhammed ? Kendisi de bir Ronaldinho hayranı olan, 1995 doğumlu, forvet arkası oyun kurucu mevkiinde oynayan bu genç oyuncuyu çoğumuz, henüz 11 yaşındayken Beşiktaş küçük takımıyla oynadığı bir maçın televizyon programlarında yayınlanmasıyla tanıdık.

O zamanlar bu çocuk, gündeme tam anlamıyla bomba gibi düşmüştü. Bizler de ümitlenmiştik, sonunda Avrupa futboluna damga vuracak bir Türk yetenek geliyor diye. Hatta zamanında, dünya devi birçok kulübün takibi altına girmiş, hatta Barcelona, Muhammed’i denemişti. Fakat Katalan ekibinin Muhammed’i tek başına çağırması, ailesinin Muhammed’le İspanya’ya gitmesine onay vermemesi, muhtemel transferi yatırdı ve Muhammed Beşiktaş’ta kaldı.

Peki nasıl da oldu bu genç oyuncu bu denli büyük kulüplerin radarına girebildi ? 11 yaşında bile izlediğimiz Muhammed, inanılmaz bir oyun görüşü olan, top tekniği yüksek ve yaşıtlarına göre oldukça kısa boylu, bizlere Lionel Messi’yi andıran bir oyuncuydu. O zamandan bu zamana 6 yıl geçti, Muhammed gelişimine gözlerden uzak devam etti.

Şimdi ise Beşiktaş A2 takımında oynamakta. Fiziksel olarak eski haline göre biraz daha uzun ve kuvvetli olsa da A takım seviyesinde yeterli mi ? Antrenörlerinin söylediğine göre henüz hayır. Gönül ister ki yıllardır, özellikle Beşiktaşlı taraftarların, merakla beklediği Muhammed’i artık A takımda izleyelim. Bu kadar küçük yaşta basının önüne atılan, övgüler yağdırılan, üzerinde baskı oluşan bir futbolcunun, azimle çalışmalarına devam etmesi çok önemli. Ben Muhammed’de bu karakterin olduğuna kesinlikle inanıyorum. Fakat şunu unutmamalı ki günümüz futbolu artık eskisine göre daha çok fizik güç üzerine kurulu, sadece teknik kapasite hiç mi hiç yeterli olmuyor.

Wayne Rooney henüz 17 yaşındayken kulübü Everton’da düzenli olarak oynuyordu ve İngiltere Milli Takım formasını giymeye başlamıştı. Muhammed de önümüzdeki ay 17 yaşına basacak. Artık ondan beklenen, fizik gücünü ve futbolunu bir üst kademeye taşıyıp kendinden beklenen patlamayı yaparak A takıma yükselmesi olacaktır. Kendisinde bu futbol yeteneği fazlasıyla var.

Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştik, Beşiktaş’ın bir diğer genç yeteneği Necip Uysal hakkında. Necip, fizik olarak diri ve güçlü fakat teknik olarak eksikleri olan bir oyuncu. Muhammed Demirci ise tam tersi, teknik kapasitesi çok yüksek fakat henüz istenilen fizik güce sahip değil. Bu 2 genç Kartal, eğer eksik yönlerini önümüzdeki yıllarda kapatırlarsa Türk futbolu çok önemli, belki de Avrupa’ya damga vuracak 2 oyuncu kazanacak.

Yazımı sonlandırırken tek temennim ise, Beşiktaş’ta Muhammed’in iyi bir altyapı eğitimi almış olması, en yakın zamanda yeterli fizik güce kavuşması ve gelecekte “Muhammed’i küçükken keşke Barcelona altyapısına yollasaydık” dememek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder