21 Aralık 2011 Çarşamba

ve lider Galatasaray..



5 maçlık galibiyet serisinin ardından Türk Telekom Arena’da liderliğini koruma ve ilk yarıyı tepede kapatma amacıyla sahaya çıktı bugün Galatasaray. Son haftalarda düşüşe geçen Manisaspor ise en azından bir puan almak için gelmişti. Sonuç ise ev sahibi takımın lehine 1-0 oldu. Galatasaray’ın lige iyi başlamamasına rağmen ilk yarıyı 1. kapatmış olması bence çok önemli. Bu özgüveni iyice oturmuş ve kendinden emin bir şekilde oynayan takıma yapılacak yerinde takviyeler de Galatasaray’ın şampiyonluk şansını körükleyecektir.

Önceki haftalarda kazanan takımı değiştirmeyen Fatih Terim bugün de şaşırtmadı. Ancak şöyle bir ilk yarıya bakacak olursak, karşılıklı olarak pek iyi bir görüntü çizmedi iki takım da. Sıkışmış ve kolay kolay açılmayacak bir görüntü vardı bu dönemde. Kanatların işlememesi bu maç özelinde de Galatasaray’ın en önemli sorunuydu. Fatih Terim de bunu düşünmüş olacak ki devre arasından sonra sürekli kanatları kullanmaya çalıştı sarı kırmızılılar. Bunun da meyvesini kısa zamanda ciddi pozisyonlar yakalayarak buldular.

Bu tarz kapanan rakiplere karşı Galatasaray’ın önemli bir kozu yedekten gelecek Engin ve Riera gibi oyuncularının olması. Özellikle de Engin Baytar’ın kulübede olması Fatih Terim’in elini çok rahatlatıyor. Keza bugün de, oyunda olduğu sürece iyi çalışan, Emre Çolak’ın yerine girmesiyle beraber hücuma zenginlik getirdi Engin. Riera’da ise iyiye gidiş var. Çok kötü performanslar sergilemesinin ardından Fatih Terim’den yediği kesik sanıyorum ki kendisine gelmesini sağlamış. Çünkü sanıyorum şunu anlamıştır ki; yeni transfer edilmiş olsa da iyi oynamazsa ancak yedekte oturabilir. Çünkü arkasında hayatında ilk defa bu kadar mücadele eden Emre Çolak var. Kısacası şu an için iyi bir yedek görüntüsünde Riera. Performansını yukarı çıkartırsa ilk 11’i de ilerleyen haftalarda zorlayacaktır. Zira yıllık 2.7m euro alan yedek olmaz.

Galatasaray adına bir diğer önemli nokta ise duran toplardan kazanılan puanlar. Her büyük takımın önemli bir kozudur kornerler ve serbest vuruşlar. Galatasaray ise geçtiğimiz yıllarda serbest vuruş ve kornerlerden neredeyse hiçbir şey üretemiyordu. Şöyle düşünelim; 20-25 metrede cepheden kazanılan serbest vuruşun başına Sabri geliyordu. Şimdi ise Selçuk İnan. Sonucu ise hepimiz net olarak görüyoruz. Belki de Selçuk bugün o serbest vuruşu gol ile sonuçlandırmasaydı, kaybedilen iki puan daha olabilirdi.

Şimdiki dönemde Galatasaray’ın yapması gereken şey tabi ki; eksik kaldığı bölgelere ihtiyaç duyduğu takviyeleri yapmak. Abdurrahim Albayrak maç sonunda yaptığı açıklamada 3 oyuncuyu kadrolarına katmak istediklerini belirtti. Bu isimlerin de Türk ağırlıklı olacağını hepimiz öğrendik. Mantıklı ve güzel bir plan gibi gözüküyor. Bu transferlerin kimler olabileceğini ve kimler olması gerektiğini önümüzdeki günlerde daha detaylı olarak inceleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder