5 Aralık 2011 Pazartesi

Beşiktaş zorlansa da kazandı

13. haftanın kapanış mücadelesinde Beşiktaş, ligin sürpriz ekiplerinden Orduspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş’ın saha kapatma cezası nedeniyle Antalya Mardan Stadı’nda oynanan bu maç, özellikle 2. yarı bizlere tempolu bir futbol izletti.

Beşiktaş, bu maça sakat olan Simao ve cezalı Quaresma’dan yoksun çıktı. Özellikle son 2 maçtır inanılmaz işler yapan Quaresma’sız Beşiktaş, bu maçta pek de tat vermedi taraftarına. Bunda 3 gün önce İsrail’den dönüp Antalya’ya geçen ve dinlenme fırsatı bulamayan yorgun bir takımın da payı vardır mutlaka. Fakat bir takımın iyi oynamadığı maçlarda da kazanabilmesi, o takımın hedeflerine ulaşmasında çok önemlidir. Bu açıdan önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmış oldu Beşiktaş.

Hugo Almeida’nın formsuzluğu devam ediyor. Bırakın gol pozisyonuna girmeyi, hızlı çıkılan hücumlarda takımına duvar bile olamıyor, çok fazla pas hatası yapıyor. Böyle moralsiz ve formsuz bir Almeida’yı son dakikalarda sakatlanana kadar oyunda tutmasına anlam veremiyorum Carlos Carvalhal’in açıkçası. Ayrıca bir diğer Portekizli Manuel Fernandes’den de bahsetmek istiyorum. Maç eksiği olduğunun maç içinde birçok pozisyonda göze batmasına ve çok etkili olamamasına rağmen, kendisinin inanılmaz bir duran top yeteneği olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kullandığı her korner, her serbest vuruş, Beşiktaş için çok önemli bir gol şansı oluyor. Ki hava toplarında etkili Ernst, Toraman, Sivok, Egemen gibi oyunculara da sahip olunca Beşiktaş, bu konuda ciddi bir tehdit oluşturuyor rakip takım için. Son olarak da, Beşiktaş’ın görünmez kahramanı Roberto Hilbert… 90+2’de bile hücuma katılıp ofsayta düşen, belki de Süper Lig’in fizik olarak en diri oyuncularından biri şuanda.

Orduspor ise, Süper Lig’e yeni yükselmesine ve 10’a yakın yeni oyuncu transfer etmesine rağmen, iyi bir takım olmuş ve lige büyük renk katıyorlar. Ligde yenildikleri çoğu maçta da rakiplerine ezilmediler, kafa kafaya mücadele ettiler, bu durum bu akşamki maç için de geçerli. Özellikle Emmanuel Culio, Orduspor takımına göre çok çok üst düzey bir oyuncu, Ordu’nun gücüne güç katıyor.

Maç içinde özellikle ikinci yarının belli bir bölümüne kadar orta sahanın kontrolünü ele geçiren Orduspor, beraberlik golünü bulduktan sonra öne de geçebilirdi. Fakat bir süre sonra onların da orta sahası oyundan düşünce maç Beşiktaş leyhine döndü. Dediğim gibi, iyi bir kadroya sahip olan Orduspor’un birazcık daha zamana ihtiyacı var, zamanla daha iyi olacaklarını düşünüyorum.

13. haftayı bu maçla kapattık ve önümüzde yeni maçlar var. Bu maçların içinde şüphesiz en önemlisi, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olacak. Dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak gösterilen bu maçı hepimiz merakla bekliyor olacağız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder