27 Aralık 2011 Salı

Özgür Çek ve Uğur Uçar yuvalarına dönüyor gibi



Biri 24 yaşında diğeri 20 yaşında iki genç oyuncu. Biri Fenerbahçe altyapısından çıkmış, diğeri Galatasaray altyapısından. Kaderleri Ankaragücü’nde birleştikten sonra, başkent ekibimizin köklü ekibimizin büyük ekonomik kriziyle beraber kontratlarını feshettiler. Şimdiki görüntü ise Özgür Çek’in Fenerbahçe’ye, Uğur Uçar’ın ise Galatasaray’a döneceğine işaret ediyor. Ben bu tarz alt yapısından yetiştiği kulübe aradan zaman geçtikten sonra yapılan geri dönüşlere her zaman sıcak bakıyorum. Hem futbolcu açısından hem de kulüp açısından genellikle güzel birleşmeler oluyor bunlar.

Uğur Uçar benim adına en çok üzüldüğüm oyuncuların başında geliyor. Hiçbir zaman Gökhan Gönül veya Eboue tarzı sürekli gidip gelen bir sağ bek olmadı. Çünkü ciddi bir yavaşlık dezavantajı vardı. Ancak Uğur Uçar’ın mükemmele yakın bir orta açabilme kabiliyeti var. Çoğu bek oyuncusunda gördüğümüz “sallama” ortaları Uğur’da görmezdik yani. Hatta şöyle söyleyeyim, diz kapağından yaşadığı o vahim sakatlığa kadar hatırladığım kadarıyla ligde asist krallığında başlarda gidiyordu. Ne yazık ki de o büyük sakatlıktan sonra bir daha eski form düzeyine kavuşamadı ve kariyeri düşüşe geçti. Peki şimdi gerçekleşmesi muhtemel olan Uğur – Galatasaray birleşmesi nasıl olur? Güzel olur. Neden? Çünkü Galatasaray Eboue’nin yokluğu sırasında oraya rotasyonda kullanabileceği bir oyuncu arıyor. Uğur da Ankaragücü’nden ayrılmasının ardından eminim ki ilk olarak Galatasaray’a dönmek istemiştir. Her ne kadar devamlı forma giymesi çok çok zor da olsa Uğur artık bunu sorun etmeyecektir bence. Göreve başlayan oyuncu performans uzmanı Scott Piri’nin özel programlarıyla belki de beklenmedik bir atılım yapabilir genç oyuncu.

Özgür Çek ise 4 büyüklerin hepsinin isteyeceği yetenek ve potansiyel vadeden hem sol bek hem de orta sahanın solunda oynayabilecek bir delikanlı. Tekniği gayet yerinde ve ofansif yetenekleri ile ön plana çıkıyor. Hangi takım kaparsa kapsın bence yerinde bir hamle yapacaktı ki, transferinde en güçlü aday olan Fenerbahçe daha atik davrandı. Sol bekte kullanabileceği Caner ve Ziegler varken o bölgeye genç bir oyuncuyu daha dahil ederek rotasyonunu iyice genişletecek Fenerbahçe. Yalnız Caner ve Özgür’ün benzer oyuncular olduğunu düşünüyorum. İkisi de işin savunma yönünde zaafları olan ve hücum yapmayı daha çok seven oyuncular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder