22 Aralık 2011 Perşembe

İki farklı Beşiktaş



Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının kapanış maçında Beşiktaş, evinde Karabükspor’u 1-0 mağlup ederek devreye girerken ligde 3.lük koltuğunu korumuş oldu.

Başlıkta da bahsettiğim gibi, siyahla beyaz kadar zıt 2 farklı Beşiktaş izledik bugün. İlk devrede, Manuel Fernandes’in maestroluğu eşliğinde oyunu rakip yarı alana yıkan, bol pas yapan, yüksek tempolu ve istekli bir Beşiktaş vardı. Bu sayede o kadar çok gol pozisyonuna girdi ki Siyah-Beyazlılar ilk yarı boyunca, tüm maç boyunca gireceği pozisyonun kredisini ilk yarıda tüketmiş oldu !! Şaka bir yana, ikinci yarıda daha düşük tempoda oynayan, biraz 1-0lık skoru korumaya yönelik bir takım izledik. Bu da maçın seyir zevkini Beşiktaş açısından düşürdü diyebiliriz.

Karabükspor, bence bu yılın vasat ekiplerinden biri. Fakat ne kadar vasat olurlarsa olsunlar, bence bugün (özellikle ilk yarıda) Bülent Korkmaz’ın maç sonu açıklamalarında değindiği gibi çok cesaretsiz oynadılar. İkinci yarıda Bülent Hoca’nın oyuna müdaheleleri nitekim bu durumu biraz değiştirmiş olsa da, Beşiktaş’tan puan alacak kadar yeterli hiç değildi.

Maçın en sürpriz performansı ise Beşiktaşlı Ekrem Dağ’dan geldi. İlk yarıda tam anlamıyla Ekrem Dağ - Orkun Uşak mücadelesi izledik birçok pozisyonda. Sürpriz koşularıyla kendini sık sık unutturan Ekrem, ilk yarıda 4 net gol pozisyonuna girse de çabası ve mücadelesinin karşılığını gol ile almayı başaramadı. Ek olarak Hugo Almeida’nın haftalar süren gol orucunu sonunda bozması, kendisine moral-motivasyon açısından bir “Oh” dedirtti adeta.

Bu sonuçla beraber sıkışık fikstürde maç manyağı olan Beşiktaş, devre arasına girdi ve futbolcular azıcık da olsa dinlenme fırsatı bulacaklar (en azından 3 gün sonra yeni bir maç yapmayacakları kesin).

Yazımı bitirmeden ise son bir şeye değinmek istiyorum: Necip Uysal’ın son dakikalarda direkten dönen topu keşke gol olsaydı demeden edemedim. Neden mi ? Necip, hep biraz daha ofansif oynaması, uzaktan şutlarını geliştirmesi istenen bir genç oyuncu. Bugün sonunda Necip’ten beklediğimiz harika bir şut geldi. O top gol olsaydı Necip belki daha sık deneyecekti bunları. Ama bu maçta olmaz bir sonrakinde olur Necip, kendini geliştirmeye devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder