6 Aralık 2011 Salı

Son Kartal Pops Mensah Bonsu



Beşiktaş Milangaz Semih Erden'in ayrılmasıyla mutlak hale gelen uzun transferini ingiliz forvet Pops Mensah Bonsu ile sezon sonuna kadar anlaşarak ile gerçekleştirdi. Benim şahsen Nba'den tanıdığım ancak Avrupa'da da değişik kulüplerde oynamış olan Bonsu geçtiğimiz sezonu da Fransa'da Asvel'de geçirdi. Keza Asvel'deki 14 maçlık performans ortalamaları oldukça parlak; 16.5 sayı ve 9.3 rebound. Elde olan bütçe ve kısıtlı olan iyi oyuncu pazarından alınabilecek en iyi oyunculardan birini tercih etti Beşiktaş. Mevcut pivot Ersin Dağlı ile beraber pota altını sezon sonuna kadar iyi bir biçimde götürebileceklerini düşünüyorum.

Peki Gana asıllı İngiliz oyuncu Pops Mensah Bonsu nasıl bir oyuncu? En büyük kozu şüphesiz müthiş atletizmi. Fiziksel yetenekleriyle gerek rebound gerekse (özellikle yüksek tempolu oyuna devam edilecekse) bulacağı açık alanlardaki etkinliğiyle büyük bir katkı sağlayabilir. Bu bağlamda Beşiktaş'ın yine doğru bir transfer yaptığını düşünüyorum. Çünkü ihtiyaç duydukları oyuncunun da bu niteliklere sahip olması gerekiyordu. Sırtı dönük hücumu zayıf olsa ve kendi şutunu kendi yaratan bir oyuncu olmasa da Pops Mensah Bonsu diğer özellikleri Beşiktaş'ın açıklarını kapatabilir. Yalnız kendisiyle ilgili soru işareti fiziksel durumuyla ilgili. Çünkü birkaç kez değişik bölgelerinden ağır sakatlıklar geçirmiş. Keza geçtiğimiz sezonunun Mayıs ayında Fransa ligi playoff'unda sakatlanmış ve o daha yeni yeni iyileşmeye başlamış. Ancak sanırım Beşiktaş da oyuncunun bu durumunu göz önünde bulundurup önce bir denemeye alacakmış. Sonra Ergin Ataman deneme sürecinin sonunda kararını verecekmiş. Gayet doğru bir uygulama olur.

Ancak tabi ki, bu yukarıda bahsettiğim hızlı hücum temposunu doğru yönetecek bir oyun kurucuya da kesinlikle ihtiyaç var. Keza Deron Williams'ın takım içinde oynadığı rolün büyüklüğü, istatistiklerinin bile üzerindeydi. Bütün hücum temposunu ve sistemini saha içinde kurgulayan isimdi ve bu şekilde Beşiktaş her maç 100'e yakın sayı buluyordu. Beşiktaş Milangaz'ın bu bölgeye alacağı oyuncu için Nba hazırlık kamplarının bitmesi beklenecek. Çünkü bu kampların sonunda Avrupa düzeyinde gayet kaliteli ancak Nba'de kendilerine yer bulamamış oyuncular boşta kalacak ve bu gelişmeyle muhakkak birkaç tane oyuncu için güzel fırsatlar çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder