18 Aralık 2011 Pazar

Gökhan Gönül 1 – 0 Cüneyt Çakır (iş sportmenlikse)



Hem bu sezonki liderlik mücadelesi için önemli olan, hem de geçtiğimiz sezondan kalma bir çekişmeye sahne oldu bugün Kadıköy. Maça daha iyi başlayan ve kontrol eden taraf Fenerbahçe’ydi ve bunun ödülünü de 3 puanla aldı sarı-lacivertliler. İki taraf da çok iyi bir oyun ortaya koymasa da, Fenerbahçe taraftarını memnun edebilecek bir performans ortaya koydu diyebiliriz. Ancak maçın önüne geçen olay Gökhan Gönül ve Cüneyt Çakır arasında yaşandı.

Cüneyt Çakır bugün kesinlikle çok kötüydü. İki taraf için de çok yanlış kararlar veren Cüneyt, iki tane çok büyük hata yaptı. Biri Gökhan Gönül’ü ilk yarıda atmamak, ikincisi ise ironik olarak Gökhan ile girdiği pozisyonda Trabzonsporlu Aykut’u atmak oldu. Aykut’un pozisyonunda faul olmayan bir pozisyonda ezbere! çıkarttığı ikinci sarı kartla maçın önüne geçti. Keza bu pozisyonda Cüneyt Çakır’ın yanına gidip “hocam dokunmadı” diyerek kart çıkartmasını engellemeye çalışan Gökhan Gönül’ün de taraflı tarafsız alkışlanması gerekiyor. Ben de Gökhan Gönül’ü canı gönülden kutluyorum. Böyle bir maçta böyle bir tavır takınması, karakteriyle bir kez daha standardın üzerinde bir adam olduğunun kanıtıydı. Ancak aynı saniyelerde büyük bir şevkle Gökhan’ı hakemin yanından çekmeye çalışan Mehmet Topuz da, karakterini gözler önüne seren diğer isim oldu. Yaptığı bana göre son derece ayıp. Bir başkasına göre “profesyonellik” olabilir, buyursun öyle düşünsün.

Oyundan bahsedecek olursak, Semih’in formsuzluğu nedeniyle neredeyse 10 kişi mücadele eden Fenerbahçe orta saha üstünlüğünü maç boyunca bırakmadı. Selçuk ve Emre ikilisi çok başarılıydı. Alex’in maç boyunca etkili olduğunu söyleyemeyiz ama genel olarak hep doğru tercihleri yaptı. Tabi ki, iki tane çok net karşı karşıya pozisyonu harcaması maçın kopmasını engelledi. Yalnız ikinci yarıda Trabzonspor’un on kişi kalmasından sonra Aykut Kocaman’ın yaptığı Semih hamlesinin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Semih’in çıkması doğru, ancak Alex’in en ileride tek başına oynaması bana kalırsa bir o kadar yanlış.

Fenerbahçe için en öne çıkartılması gereken adam bence Serdar Kesimal. Bilica’lı Bekir’li savunma hattından sonra Serdar’ın yaptığı etki çok bariz. Yobo’nun tartışılmaz partneri olan Serdar bugün hatasız ve çok sağlam bir performans ortaya koydu. Serdar eğer sakatlık sorunları yaşamazsa Fenerbahçe bu bölgede sezon boyunca fazla problem yaşamaz.

Trabzonspor ise iyi değildi. Zokora’nın yokluğu hem orta saha kalitesini hem de takım savunmasını ciddi ölçüde aşağıya çekmiş. Onun yokluğu kesinlikle yoğun bir şekilde hissedildi. Buradan yola çıkarsak bence Trabzonspor’un bugünkü kötü oyununun iki temel sebebi vardı. Biri demin dediğim gibi Zokora, diğeri ise son haftaların formsuz ismi Burak Yılmaz. Gol atamadığı her hafta Burak’ın üzerinde baskı oluyor. Çünkü yapmaması gereken şeyleri her geçen maçta daha fazla yaptığını görüyoruz. Burak Yılmaz’ın gerekli gereksiz sadece şutu düşünmesi Trabzonspor’un kolektif hücum etmesini imkansız hale getiriyor. Şenol Güneş’in kesinlikle Burak ile özel olarak konuşması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder