20 Aralık 2011 Salı

Tayfur Havutçu: Genel Direktör



En nihayetinde kavuştuğu özgürlüğünün ardından Tayfur Havutçu’nun ne yapacağı hepimizin merak konusuydu. Şahsi düşüncem olumlu bir hava yakalayan Beşiktaş için teknik direktörlük görevinde olacak böyle bir değişimin çok yanlış olacağı yönündeydi. Keza Beşiktaş yönetimi ve tabi ki Tayfur Havutçu da böyle düşünmüş olacak ki, futbol takımlarının genel direktörlüğünde yoluna devam ediyor Tayfur Havutçu.

Tam sezon öncesi hazırlık kampı döneminde Tayfur Havutçu’nun görevinden alıkonulması son derece kötü etkiledi Beşiktaş’ı. Keza bu krizden çıkmaları da uzuncana bir zaman aldı. Aslında bu zaman alma dönemini uzatan bir da Carlos Carvalhal oldu. Çünkü takımı çok fazla değiştirmesi ve belli bir oyuncu şablonu bulamaması, Beşiktaş’ın oyun ritmi yakalamasının önünde engel oldu. Ancak bazı oyuncuların yerinin belli olmasıyla daha derli toplu bir Beşiktaş izleyebildik. Fernandes ve Mustafa Pektemek bu oyunculara örnek verilebilir. Eh bu olumlu değişimi sağlayan da yine Carvalhal. Böyle bir durumda hem takım teknik direktöre hem de teknik direktör takıma alışmışken yapılacak bir değişim takımı negatif etkilerdi. 6 aydır beraber çalıştığınız teknik direktörün bir anda ikinci adam olması tuhaf bir iş. Keza Tayfur açısından bakarsak da; 5-6 ay boyunca hapis yatmış birinin, çıkıp 1 ay sonra takım çalıştırmaya başlaması da gayet insafsız. Psikolojik olarak son derece hırpalayıcı geçen bu ayların ardından lig stresine ve temposuna direkt (teknik direktör) olarak geri dönmeyi ruhen kaldıramayabilir. Çünkü yeniden eleştirilecek, şöyle olacak böyle olacak.

Genel direktörlük ise gayet yerinde bir tercih. Bu görev doğrultusunda yine takımla ilişkili olacak ve başka bir deyişle takımın içinde olacak. Carvalhal ile ortak çalışıp fikir alış verişinde bulunacak. Sezon sonu bir değişiklik olur mu olmaz mı bilemem. Ancak bir sene boyunca takımı çalıştıran adama “Carlos hacı sen şimdi yardımcı antrenör ol bakalım” demek bana gülünç geliyor. Şuan için bu yeni kurulan yapı en azından benim açımdan doğru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder