31 Aralık 2011 Cumartesi

Elveda 2011


2011 yılını geride bırakıp ve yepyeni bir yıla, 2012 yılına doğru yelken açtığımız şu günlerde, geçtiğimiz yılda sportif açıdan Türkiye ve dünyada ne gibi gelişmeler olmuş diye hatırlamak isteyenler için, buyurunuz çok genel hatlarıyla 2011’in sportif olayları :

FUTBOL :

-          2010-2011 sezonu Süper Lig’in şampiyonu Fenerbahçe oldu.

-          Şampiyonlar Ligi şampiyonu, finalde Manchester Utd’ı deviren İspanyol devi Barcelona olurken, UEFA Avrupa Ligi’ni Portekiz ekibi Porto kazandı.

-          Temmuz ayının başlarında başlayan Türk futbol tarihinin en kapsamlı şike soruşturmasında birçok isim gözaltına alındı ve tutuklandı. En başta Fenerbahçe olmak üzere bu soruşturma yüzünden birçok takım zor durumda kaldı. Soruşturmada ne mahkemenin ne de TFF’nin henüz bir karara varamaması sebebiyle Türk futbolundaki kaos ortamı devam etmekte ve bu kaos 2012 yılında da hissedilecek gibi görünüyor.

-          Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nden men edildi ve onun yerine Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi vizesi almış oldu.
-          A Milli Futbol Takımı, EURO 2012 için oynadığı eleme maçlarında genel anlamda başarısız bir görüntü çizdi ve son olarak play-off maçında Hırvatlara elenerek şampiyonaya katılma hakkını kazanamadı. Bunun sonucunda Guus Hiddink ile yollar ayrıldı ve Abdullah Avcı’nın göreve gelişiyle milli takımlar yeni bir yapılanmaya girdi.

-          2011-2012 sezonu Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını Galatasaray lider kapatırken, Sarı-Kırmızılıları sırasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş takip etti.

BASKETBOL :

-          2010-2011 sezonu Beko Basketbol Ligi’ni finalde Galatasaray Cafe Crown’u geçen Fenerbahçe Ülker şampiyon olarak tamamladı.

-          Litvanya’da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mutlu sona İspanya ulaştı. Milli Takımımız, ilk turda gruplardan çıkmasına rağmen ikinci turda elendi ve dereceye giremedi.
-          NBA’de 2010-2011 sezonu şampiyonu Dallas Mavericks oldu.

-     NBA yeni sezonda oyuncular birliği ile kulüp sahipleri, bir türlü anlaşmaya varamadılar ve lokavt kararı alındı. Lokavt süresince birçok NBA yıldızını Avrupa arenalarında izleme şansı bulduk fakat lokavt sona erdi ve lig normalden birkaç ay geç de olsa başlamış oldu.

TENİS :

-          Erkeklerde geçtiğimiz yılın şüphesiz en başarılı ismi, 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic oldu. Gittikçe yükselen form grafiği ve Sırp raketin eksik noktalarını geliştirmesiyle beraber, yenilmesi oldukça güç bir oyuncu haline geldi.

-          Kadınlarda sezonun en başarılı 8 tenisçisini karşı karşıya getiren BNP Paribas turnuvasına bu yıl İstanbul ev sahipliği yaptı. Turnuvanın galibi, Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova oldu.


Çok genel hatlarıyla da olsa geçtiğimiz yıla şöyle bir bakış atmış olduk böylece. Yeni yılda tüm Müzmin Sakat okurlarına sağlık ve mutluluklar dilerken, umarız ki ülke olarak sportif açıdan başarılı bir yıl geçiririz 2012 boyunca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder