22 Aralık 2011 Perşembe

Fenerbahçe, son düzlükte tekledi



Fenerbahçe, Süper Lig’in devre arası öncesi oynadığı son maçta deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak devreye puan kaybıyla girmiş oldu.

Maç öncesi tahminim, bu sezon büyük takımlar için zorlu bir deplasman haline gelen Antalya deplasmanında Fenerbahçe’nin puan kaybedebileceği yönündeydi, keza yanılmadım. Fenerbahçe, son yıllarda çok gol atmasına alıştığımız bir takımdı. Fakat bu sezon son yılların en düşük gol ortalamasıyla oynuyor Sarı-Lacivertliler. Alex’te son birkaç maçtır belirgin bir düşüş var. Semih genelde ilerde yalnız kalıyor ve top tutamıyor. Tüm bunların yanında bir faktör var ki Fenerbahçe’nin hücumsal anlamdaki başarısızlığında başrolü üstleniyor, o da Henri Bienvenü. Kamerunlu, (olumsuz anlamda) inanılmaz bir performans sergiliyor. Antalya maçında kaçırdığı 2 gol, ki özellikle 2.si, Fenerbahçe taraftarına saç-baş yoldurttu dersek az bile söylemiş oluruz. Takımın sezon başında şike soruşturması yüzünden yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla Mamadou Niang ve özellikle Emmanuel Emenike ile yolların ayrılması, alelacele Bienvenü’nün alınması, Fenerbahçe için büyük talihsizlik. Devre arasına girdiğimiz şu günlerde bir forvet transferinin gerçekleşme olasılığını %99 olarak görüyorum, en azından öyle olmalı…

Sarı-Lacivertliler evet çok gol atamıyor dedik, ama çok da az gol yemeye başladı. Bu da kesinlikle Serdar Kesimal’ın başarılı ve güven veren oyunu sayesinde. Uzun yıllardır Fenerbahçe defansında oynuyor gibi kendinden emin, soğukkanlı ve hatasıza yakın bir futbol sergiledi şuana kadar oynadığı maçlarda Serdar. Daha önceleri o bölgede Bilica gibi bir faciaya katlanmış olan Fenerbahçe taraftarı için Serdar tek kelimeyle ilaç gibi geldi diyebiliriz. Ayrıca Stoch’un son haftalardaki tempolu ve formda görüntüsü, Mehmet Topuz’un sakatlık sonrası yükselmeye başlayan formu ve Gökhan Gönül’ün bildiğimiz, eski Gökhan’ın performansına geri dönmeye başlaması, ikinci devre açısından Fenerbahçe için umut verici konular.

Süper Lig’e bu yıl getirilen play-off sistemi yüzünden sıkışan fikstür sağolsun, geçtiğimiz yıllardaki gibi uzun bir devre arası yaşamayacağız. Yaşadığı onca sıkıntıya rağmen Fenerbahçe, liderlik mücadelesinin hala içinde. Bu devre arasında yapacakları doğru birkaç transfer hamlesi ile yarışın içinde kalmaya çalışacaktır Sarı-Kanarya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder