5 Haziran 2012 Salı

İngiltere'den Türkiye'ye: Dirk Kuyt ve Oğuzhan Özyakup




Haziranın gelişiyle beraber takımlarımız transfer çalışmalarına ivme kazandırdı. İlk hamle Fenerbahçe’den geldi ve çok önemli bir transfer gerçekleştirerek Dirk Kuyt’u (Köyt müdür nedir okunuşu) 1 milyon bonservis ve 2.7 milyon yıllık ücret karşılığında renklerine bağladılar. Takiben Beşiktaş da izleyeceği politikanın doğrultusuna cuk oturan bir delikanlıyla görüşmeye başlandığını borsaya bildirdi: Oğuzhan Özyakup. İşte kısaca bu transferler..


Dirk Kuyt Fenerbahçe için 10 üzerinden 10’luk bir transfer. Standart lafları etmeden geçmeyelim. Kuyt hırslı, kondisyonu yüksek ve mücadeleci bir ileri hat oyuncusu. Bu kriterler doğrultusunda topsuz alan oyununun Elmander ile kıyaslanması normal. Ancak toplu oyunda birbirlerinden ayrışıyorlar. Dirk Kuyt, Elmander’e kıyasla daha hızlı ve topla daha fazla yol kat eden bir isim. Yani oyun tarzları farklı. Tartışmasız oynadığı takıma sağladığı en büyük artılardan biri, ofansif bir joker olması. Fenerbahçe’nin de tam böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Neden? Sow’un forvetteki yeri garanti.. Stoch ve Alex de diğer ön plana çıkan hücum oyuncuları. Bunların hepsi beraber oynarsa, Kuyt sağ açığa kayar. Yok, Alex yedeğe çekilirse, Hollandalı çift forvet olarak Sow’un yanına geçer. En azından mantıklı seçenekler bunlar. Moussa Sow – Dirk Kuyt ikilisinin oldukça yırtıcı ve yıpratıcı bir hücum hattı oluşturacağını düşünüyorum. Son yıllarda Aykut Kocaman’ın imzasını taşıyan bir diğer doğru transfer tercihi olarak kayda geçelim Kuyt’u.  

"Ozzie"

“Bütçe olarak küçülen ama rekabetçi özelliğini koruyacak, gençlere yatırım yapılacak bir takım” olarak yola çıkıyor Fikret Orman’ın Beşiktaş’ı. Bu yolda yapılacak transferler çok önemli. Daha da önemlisi bu kadroyu olabilecek en iyi şekilde yönetecek bir teknik adam getirmek ama o ayrı bir yazının konusu. Elbette ki, teknik direktör belli olmadan oyuncu transferi yapmak mantıklı bir iş değil. Ancak söz konusu olan Oğuzhan Özyakup gibi potansiyelli, genç ve iyi bir altyapı eğitimi almış bir oyuncuysa, beklemenin bir anlamı yok. Alkmaar ve Arsenal altyapılarının bir ürünü olan Oğuzhan, 19 yaşında ve ortasahanın merkezinde oynuyor. Hollanda Ümit Milli takımının da düzenli oyuncusu olan Oğuzhan, geçtiğimiz dönemde A Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandığını açıklamıştı.  Umarım Türkiye’deki “cani” medya ve taraftar baskısı bu genç oyuncunun gelişimine sekte vurmaz. Umarım ellerinde bir elmasa dönüşebileceği bir teknik direktöre emanet edilir ve Necip Uysal ile beraber patlama yaparlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder