9 Haziran 2012 Cumartesi

Eski Bir Viking Tekerlemesi: Portakalı Soydum..



Turnuvanın ilk sürprizini görmek için, fazla beklememiz gerekmedi. Ölüm grubunun zayıf halkası olarak görülen Danimarka, Euro2012'nin üç favorisinden biri olan Hollanda'yı 1-0 yendi. Beni üzen bir sonuç oldu ama ikinci yarının ortalarından itibaren tek düşündüğüm, "müstahak size". Danimarka'nın disiplinli ve soğukkanlı oyunu, Portakalların kopuk oyunundan üç puanı kopardı. Favorilerden gösterilen Hollanda'nın gruptan çıkma şansı bile riske girdi desek, yanlış olmaz sanırım.

Bert van Marwijk'in oyun sistemini şimdi başlasam, sabaha kadar eleştirebilirim. Danimarka gibi kapanan ve topun hakimiyetini size veren bir takıma karşı, De Jong - Van Bommel orta sahasıyla çıkmanın hiç bir teknik açıklaması yok. Huntelaar ve Van Persie'yi birlikte kullanmak için daha uygun bir maç olamazdı, ki bu yanlış kararın zararı da büyük oldu. Maç boyunca Hollanda orta sahasının hücuma hemen hemen hiç destek vermediğini gördük. Bu anti-kolektif oyun nedeniyle, hücum hattı genel olarak yalnız kaldı ve efektif olamadı. Bireysel çabalar olsa da gerek bitiricilikteki beceriksizlik, gerekse Danimarka'nın iyi kapanması bu çabaların sonuca dönüşmesini engelledi.

Hollanda'nın parlayan yıldızlarının da bugün döküldüğünü gördük. Robin Van Persie neredeyse hiç bir topu ilk anda kontrol edemedi, üretkenlikten ve bitiricilikten uzaktı. Aynı şekilde Sneijder de ilk yarıda dökülüyordu ama ikinci yarı silkinip kendisine gelmeyi bildi. O'nun biraz daha sorumluluk alıp, ritme girmesiyle Hollanda da daha etkili top oynamaya başladı. Hele ki, Huntelaar'a yolladığı uzun mesafe pası, efsanenin de ötesindeydi. Sneijder ikinci yarıda eyvallah da önünde oynayan delikanlıların bugün gol atmaya niyeti yoktu. Şüphesiz ki, diğer bir hayal kırıklığı Arjen Robben. Her topu aldığında aynı şeyi deneyen ve sonuca ulaşamayan bir Robben var sahada. Bir şeyler üretmek istiyor ama bu sezon genel olarak üzerinden atamadığı bedbahtlık peşini bırakmıyor. Açıkçası bugün kendisini şiddetle Quaresma'ya benzettim. Yapma Robben, etme Robben..

Danimarka 1967 yılından beri ilk kez Hollanda'yı mağlup etmiş. Bir başka veri: Danimarka, Avrupa Şampiyonaları boyunca ilk kez galibiyet ile başlamış. Yolları nereye kadar uzar kestirmek zor. Portekiz'e de direnip, 4 puanı toplayarak üst tura koşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder