13 Haziran 2012 Çarşamba

Polonyanın Sağ Tarafı

                      Takip edenler bilir EURO 2012 başladı. Hatta gruplardaki ikinci maçlara dün itibariyle başlandı. Dün oynanan maçlarda Çek Cumhuriyeti, Yunanistan'ı 2-1 yenerek, gruptaki ilk galibyetini aldı. Grubun diğer karşılaşmasında ise, turnuvanın ev sahiplerinden birisi olan Polonya, Rusya ile 1-1 berabere kaldı.
                       Bu gruptaki dört takımda turnuvanın favorisi değiller belki ama özellikle Polonya, oynadığı futbolla göz doldurdu benim için. Değinmek istediğim konu Polonya takımının sağ kanadıyla ilgili. Polonya'nın sağ beki Lukasz Piszczek, aynı zamanda Bundesliga'da son iki ylın şampiyonu Borussia Dortmund'un sağ beki. Son iki sezonda yaptığı işlerle kendini futbol dünyasında tanınır hale getirdi ve büyük kulüplerinde dikkatini çekmeye başladı Lukasz. ( Mourinho'nun, onu Real Madrid'e transfer etmek istediği konuşuluyor ) Polonya'nın " sağ tarafı " nın diğer elemanı, yine Dortmund'un oyuncusu; Jakub " Kuba " Blaszczykowski. Kuba özellikle bu sene gösterdiği performansla adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu iki isim, özellikle son iki senedir Dortmund'da, aynı kanatta gösterdikleri uyum ve performansı, Milli takıma da taşımayı başarmışlar anlaşılan. Dün, Rusya ile oynadıkları maçı seyrettim ve gerçekten gösterdikleri performans takdire şayan. Birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatıyorlar. Ayrıca hücumda yaptıkları pas organizasyonları ve rakip savunma üzerinde kurdukları baskı inanılmaz. Zaten dün akşam, Polonya'nın attığı gol de, Piszczek-Kuba işbirliği ile geldi. 
          
                        Turnuvada favori olmayan bu dört takımın olduğu gruptan çıkma şansı en fazla olan takım Rusya şu anda. Polonya'ya ise son maçta alacakları 1 puan yetebilir. Açıkçası bende Polonya'nın gruptan çıkmasını istiyorum. Çünkü bahsettiğim bu iki ismin başlattığı hücum organizasyonlarının, bir diğer müthiş potansiyel ve ayrıca bir yazı konusu olacak isim Robert Lewandowski ile birleşmesi sonucu ortaya çıkan pozitif futbolu izlemek büyük keyif. Hala izlemediyseniz, tavsiyem Polonya'nın gruptaki son maçı olan Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını kaçırmamanız. 

1 yorum: