14 Haziran 2012 Perşembe

Büyüdükçe Küçülenler vol.1

                                       
EURO 2012 boyunca Dünyadaki sayılı yeteneklerden olup, oynadıkları kulüp takımlarında başarıdan başarıya koşan ama milli takım seviyesinde aynı performansları gösteremeyen oyuncuları ele alacağım. Bu satırlardaki ilk konuğum ise Arjen Robben, Robben'i hepimiz yakından tanıyoruz, özelliklerini biliyoruz. Kulüp düzeyinde neler yaptıklarını, nasıl performanslar gösterdiğini de biliyoruz. Ancak bu performansını milli takım seviyesinde gösteremiyor Robben. Belki milli takımını, oynadığı kulüp takımından daha küçük görüyor olabilir, veya tam tersi, inanılmaz katkı vermek isterken fazla stres yaratıp yapmak istediklerini sahaya pozitif açıdan yansıtamıyorlar.

2010 Dünya Kupası finalinde İspanya'ya karşı kaçırdığı pozisyonlarla takımını belki de kupadan eden Hollandalının çok da parlak iki sezon geçirdiğini söyleyemem. Bu sene de Şampiyonlar Ligi finalinde kaçırdığı penaltı ve daha sonrasında kupayı Chelsea'nin kazanması, Robben'in artık " şanssız, lanetli vs. " olduğuna inandıracak cinsten. Dünyanın sayılı yeteneklerinden olan Robben, EURO 2012'ye de istediği gibi başlayamadı. Turnuvaya şok bir Danimarka yenilgisi ile başlayan Hollanda, ardından dün akşam Almanya'ya da yenildi. Portakalların teknik direktörü Bert Van Marvijk'in takımına oynattığı sistem ve oyuncu tercihleri ayrı bir yazı konusu. Fakat oyuncuları teker teker ele aldığımızda kafa yapılarındaki farklılık göze çok batıyor açıkçası. Sneijder, Van Persie, ikinci yarıda oyuna giren Van Der Vaart, Huntelaar, Kuyt gibi oyuncular " hadi abi yapabiliriz " modunda iken, Robben çok farklı dünyalarda maalesef. Sürekli birşeyler yapmaya çalıştı ama hep en kötü tercihleri seçti. Üstüne üstlük oyudan çıkarken, sanki sahanın en iyilerinden biriymişçesine, haksız yerre oyundan çıkarlmışçasına verdiği tepki üstüne tuz biber oldu.

Hollandanıın gruptan çıkması artık mucizelere kalmış durumda ama az da olsa şansları var. Son Dünya kupası finalistinin bu şansı geri tepmemesi için, Bert Van Marvijk'in oyuncu seçimlerini gözden geçirmesi gerekiyor ve bunların başında da Robben geliyor.

1 yorum:

  1. Hi

    Thank you so much for posting this!

    MD Dr Adnan HAKYEMEZ and www.eczanemizburada.com

    YanıtlaSil