27 Haziran 2012 Çarşamba

Assaidi ve Alper Potuk Büyük İhtimal Gelecek



Dany ve Umut Bulut'un ardından bir suskunluğa bürünen Galatasaray'ın önündeki iki hedef başkan Ünal Aysal tarafından da onaylandı: Oussama Assaidi ve Alper Potuk. "Arshavin ile ilgilenmiyoruz" diyen başkan, bu iki genç oyuncuya karşı olan ilgilerini saklamadı. Amrabat perdesinin en azından şu an için kapandığı andan itibaren Assaidi ihtimalinin çok yükseldiğini düşünüyorum. Diğer taraftan hedefteki gurbetçi oyunculardan beklediği geri dönüşleri alamayan Galatasaray'ın, yerli rotasyonu için Alper'i kovalamasını beklemek çok doğaldı. Bu iki delikanlının 4 temmuzda başlayacak olan sezon öncesi kampına yetiştirileceğini tahmin ediyorum.

Hem kanatlara hem de orta sahanın göbeğine transfer yapılması gerekiyordu. Melo'nun takımda tutulması ve yanına alternatif olacak oyuncu getirilmesi şarttı. Alper bu anlamda güzel bir transfer olur. Çok fazla beğendiğim ve öyle hayran kaldığım bir adam olmasa da, gelişime açık, ofansif ve defansif olarak oyunun içinde olmaya çalışan bir genç oyuncu. Daha da önemlisi, Fatih Terim'in özellikle istediği bir adam. Bu açılardan gerçekleşmesini istediğim bir transfer. Assaidi ile ilgili kısaca düşüncelerimi yazmıştım. Şöyle bir üstünden geçelim; Stoch ve Amrabatgillerden bir kanat oyuncusu. Hızıyla oynayan, dikine top taşıyabilen bir arkadaş. Assaidi için 4 milyon euroluk bir bonservis bedeli konuşuluyor ki, bence de gayet makul olur. Hem sol hem de sağ kanatta kullanılabilmesi de maç içi alternatif yaratmakta değerli.

Kısacası, okuduğum ve değerlendirdiğim kadarıyla Alper ve Assaidi'nin transferi büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde bitecek. Yerinde transferler olur ama takımın bütün gediklerini dolduracak hamleler olmaz. En önemlisi, bu iki oyuncunun Terim'in yönetimiyle daha iyiye gidebilecek genç oyuncular olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder