5 Haziran 2012 Salı

Anadolu'dan Güzel Transferler Geliyor..



Bu sene transfer dönemi ilginç başladı. Büyük takımlarımız UEFA'ya kilitlenmişken, Anadolu ekiplerinden ardı ardına güzel transferler geliyor. Ne zamandır bu konuda bir şeyler karalamak istiyordum, anca fırsat buldum. Bu tarz düşük bütçeli takımların ne yapıp edip, alabilecekleri en iyi santrforları kovalamaları lazım. Mücadele gücünüzü yüksek tutarsınız, yardımlaşma üst seviyede olur, bir şekilde savunmayı halledebilirsiniz. Ancak ileride kaliteli bir gol ayağınız yoksa, Süper Lig'de bu tarz kulüplerin işi çok zor. Belki Emenike kalitesinde bir forvet bulup, Karabükspor kadar şanslı olamayabilirsiniz ama fırsatları değerlendirmeye çalışmak gerekiyor. Bu fikri destekleyici nitelikte transferlerin gerçekleştiğini görüyoruz. Önce Lamine Diarra'nın Antalyaspor ile anlaştığı haberi geldi, kısa bir aralık içerisinde bu sefer Karabükspor'un Lomana LuaLua'yı kadrosuna kattığını öğrendik. En son olarak da Mersin İdman Yurdu'nun bonservisi elinde olan Bobo'yu kovaladığı haberleri geliyor. 


Bu bahsi geçen isimlerin hepsi, kariyerlerinin belli bölümlerinde parlamış ve büyük takımlarımızla da adı geçmiş oyuncular. Ancak zaman içerisinde gerek sakatlık, gerekse başka nedenlerden dolayı düşüşe geçmiş durumdalar. Bu tarz oyuncular, düşük bütçeli kulüplerimiz için fırsat transferleridir. Devre arasında Necati'nin ayrılmasıyla beraber büyük bir gol sıkıntısına giren Antalyaspor, bu bölgeyi Partizan'dan Lamine Diarra ile takviye etti. Bundan bir kaç sene öncesine kadar Galatasaray ve Fenerbahçe ile adı anılan bir oyuncu. Tabi ki, üst düzey bir yetenek değil ama Mehmet Özdilek kesinlikle verim alacaktır. Devre arasında "denize düşen Jaba'ya sarılır" felsefesi tutmayınca, sene sonunda Jaba'nın üst modelini seçmişler.



Michael Skibbe'nin imzasını alarak, bir projeye başlayan Karabükspor da bütçesine uygun bir santrforu seçti; Lomana LuaLua. Son senelerde büyük bir düşüş yaşayan Kongo'lu oyuncu geçtiğimiz sezonu Championship takımlarından Blackpool'da tamamlamıştı. Emenike'nin gidişiyle Valerenga'dan Luton Shelton'ı transfer eden Karabükspor, LuaLua transferi ile aradığı partneri bulmuş olabilir. Skibbe'nin ofansif sisteminde Cernat'ın besleyeceği bu ikili, kendilerinden beklenen performansı sergilemeyi başarırsa, Karabükspor'un geçtiğimiz sezondan ileri götürecek bir hücum potansiyeli var.

Ve son haber Mersin İdmanyurdu cephesinden. Gündemdeki isim eski Beşiktaş'lı Bobo. Yaşanılan tatsız ayrılıktan sonra hem Beşiktaş Bobo'yu aradı, hem de Bobo Beşiktaş'daki başarılı günlerini bir daha yaşayamadı. Böyle bir durumda Bobo'nun Türkiye'ye dönmesi şaşırtıcı olmaz. Ancak gerçekleşirse, Mersin İdmanyurdu için çok başarılı bir transfer hamlesi olur. Henüz bir anlaşma sağlanmış değil ama gelen haberlere göre imzalar atılmaya yakınmış. Hatta bu transferden dolayı Valencialı sağ bek Miguel'in transferi askıya alınmış. Enteresan işler.


2 yorum:

  1. Güzel bir derleme olmuş, miroslovestoch.blogspot.com'dan takipteyim :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah, takip karşılıklı :)

    YanıtlaSil