14 Haziran 2012 Perşembe

Kein "Çeyrek Final" zu Niederland?



Büyük repütasyon sahibi bir maçı daha Van Bomıl'larla, Boatank'larla geçirdik. Maçın favorisi ve daha iyi oynayan taraf Almanya'ydı, keza çok zorlanmadan 2-1 ile üç puanı alan taraf oldu. Maça sahnelenen oyun kadar, Spiker x ve Hikmet Karaman'ın damga vurduğunu söylemek yalan olmaz. Bir yorumcu bu kadar fazla konuşur mu be arkadaş?

Hollanda'nın ilk başta sergilediği tatsız görüntü bugün de devam etti. Kollektif futbolun yaratıcısı olan bir ülkenin bu kadar anti-kollektif bir oyun oynaması çok enteresan. Ortasahada iki ön liberoyla maça çıkıp, ileride Van Persie'yi yalnız bırakmak, tek kelimeyle "ayıp" diye yorumlanabilir. Van Bommel - De Jong  ikilisinin ileriye hiç katkı vermemeleri, Hollanda'yı çok gerilere çekiyor. Zaten tek forvet oynanmasından hiç haz etmiyorum. İleride ikinci forvet oyuncusunun sadece varlığı bile, büyük bir fark yaratıyor. Savunmanın dikkatini başka yerlere çekerek, yanında oynayan oyuncuya efektif olacak alanı sağlıyor bu "ikinci forvet". Şu tabloda Hollanda tamamen boşa giden bir potansiyel havuzu. Benim şampiyonluk için bir numaralı adayım olan Panzerler ise her geçen maçta daha iyiye gidecek gibi. Sahayı taktiksel anlamda kusursuza yakın parsellemeleri ve oynamaya çalıştıkları sisteme sadık kalmaları, diğer takımlara kıyasla çok farklı bir seviyede.

Bugün özellikle gözüme batan bir kaç oyuncu oldu. Tabi ki, Schweinsteiger ve Mario Gomez bu listede başı çekiyor. Gomez'in attığı iki gol de usta işi. Alışı, dönüşü ve gol vuruşu tek kelimeyle muazzam. Bu noktada Löw'ün onu her maç çıkartıp çıkarmayacağını merak ettiğimi belirteyim. Özellikle de sol kanatta Podolski gibi sapır sapır dökülen bir oyuncu varken, neden Gomez? Al bari Schürrle'yi kanada.. Hollanda adına kişisel olarak çeşitli şeyler söylenebilir ama ben bir tek Jetro Willems'ten bahsetmek istiyorum. 18 yaşındaki bu güzide sol bek sanıyorum ki, bir çok kodaman kulübün transfer listesine girmiştir. Hemen hemen her özelliği belli bir standardın üzerinde. Günümüz futbolunda kaliteli sol beklerin ne kadar az bulunduğunu düşünürsek, bu çocuğu birilerinin kapması uzun sürmez.

Almanlar gruptan çıkmayı garantiledi, şimdi esas konu Hollanda'nın çıkıp çıkamayacağı. "Ölüm Grubu" deniliyordu ama izlediğimiz maçlarda pek ölümlük bir şey yok. Ne Hollanda, ne Portekiz vaat ettikleri keyfi veriyorlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder