25 Haziran 2012 Pazartesi

Cüneyt Çakır Yarı Finalde, Ya biz?





EURO 2012'de İspanya ile Portekiz arasında oynanacak yarı final maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Helal olsun. Dünya çapında hakemliğin gerçekten çok kötü bir seviyeye geldiğini görebiliyoruz. Dünya Kupasında da bunu tecrübe ettik, Avrupa Kupasında da.. Türkiye Liglerindeki hataları saymak zaten mümkün değil. Böyle bir durumda Cüneyt Çakır, hakemliğin tepesine tırmanmayı başardı. Şu anda da UEFA'nın elindeki en değerli hakemlerden biri. 

Hakemler her zaman Türkiye'de ilk küfrü yiyenler olurlar. Kimi zaman hak ederler, kimi zaman etmezler o ayrı. Ancak takımı çok kötü oynayan bir taraftar, orta sahada aleyhine çalınan herhangi bir faulde başlar hakeme saydırmaya. Agresifliğin tavan yaptığı bizimki gibi bir ülkede, Cüneyt'in yükselişi daha da kıymetli. Kötü maç yönettiği olmuyor mu? Hem de kaç kere oldu. Beşiktaşlı arkadaşların aklından geçenleri duyar gibiyim. Fakat yine de tavrını ve duruşunu bozmayan Cüneyt Çakır'ın geldiği yer ortada.

Cüneyt Çakır'ın geldiği yer ortada demişken, sahi biz de her zaman suçlu tartışmasız hakemdi değil mi? E, hani milli takımımızı göremiyorum ben ortalıkta? Yada şu muhteşem dört büyüklerin son beş senedir falan Avrupa'daki maceralarına ne demeli? Demek ki neymiş, önce kendimize bakıyormuşuz. Her zaman takınmaya çalıştığım bir tavır var: "önce biz iyi top oynayalım, sonra hakemi konuşuruz.". Kimi zaman başarabiliyorum, kimi zaman başaramıyorum. Sonuç: Cüneyt Çakır, Avrupa Şampiyonasında yarı finalde, Türk futbolu ise nerelerde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder