22 Haziran 2012 Cuma

Bayern'in radarında : Mustafa Pektemek


Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon başında Gençlerbirliği’nden transferi, bu sezon düzenli olarak oynayamasa da süre aldığı maçlarda oldukça yüksek bir verimle oynayan, bu sebeple hakkında “Pektemek : Gol demek” ve benzeri geyiklerin sıkça döndüğü oyuncu : Mustafa Pektemek.

Mustafa’nın menajeri, yapmış olduğu açıklamada, Almanya’nın dev kulübü Bayern Münih’in Mustafa’yı takip ettiğini, kendileri ile görüştüklerini ancak bir sezon daha Mustafa’nın Beşiktaş’ta kalmayı planladığını söylemiş. Öncelikle Bayern gibi bir kulübün bir Türk oyuncuyla, hele ki Hakan Şükür’den sonra ciddi sıkıntısını çektiğimiz bir bölge olan “forvet” oyuncusuyla ilgilenmesi hepimizi mutlu etti.

Mustafa’nın bir süre daha Beşiktaş’ta oynama kararını son derece akıllıca ve yerinde buluyorum. Samet Aybaba’nın gelişinin ve ekonomik sıkıntılar yüzünden yabancıların çoğuyla yolların ayrılması ihtimalinin, Pektemek’i büyük ölçüde 11’in değişilmez oyuncularından biri yapacağını düşünmekteyim. Geçtiğimiz sezonun öncesinde ciddi bir sakatlık geçirmiş, bu sebeple sezon öncesi kampını kaçırmıştı Mustafa (ki sezon öncesi kampının futbolcunun o yılki performansında inanılmaz etkisi olduğunu düşünenlerdenimdir). Bu yılki sezon öncesi kampını iyi geçirir, eksik olan (örneğin fizik gücü, oyun içinde daha soğukkanlı ve sakin oynama gibi) yönlerini geliştirir, ve Bayern Münih’e gidebilmesinin, bu gelişime bağlı olduğunun farkına varırsa, bu yıl Beşiktaş’ta sürekli 11 başlayarak patlama yapabileceğini ve sonraki yıllarda kendini Avrupa’da seyredebileceğimizi düşünüyorum. Bu potansiyel Mustafa’da var.

Dileriz ki, Mustafa Pektemek kendisinden beklenen patlamayı yapar ve Türk futbolu önemli bir forvet oyuncusu kazanır. Çünkü o bölgede alternatifimiz ne yazık ki ciddi anlamda az…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder