21 Nisan 2012 Cumartesi

Hamit Altıntop Aslan olur mu?



Yıllar boyu her transfer döneminde en çok goygoyu yapılan oyuncu Hamit Altıntop. Kaç kere Galatasaray’a, kaç kere Fenerbahçe’ye veya Beşiktaş’a geldiğini ben hatırlamıyorum. O zamanlar için gerçekleşmesi zor bir ihtimaldi. Malum Bayern Münih forması altında kimi zaman yedek kimi zaman ilk 11 olarak iyi performanslar gösteriyordu. Şöyle bir düşünecek olursak ben de olsam Şampiyonlar Ligi finali hedefleyen bir takımda görev adamı olmayı, başarıyı kovalayıp beceremeyen takımlarda yıldız olmaya tercih ederim. Ancak yerli piyasasının kıtlığı nedeniyle büyük takımlarımızdaki Altıntop aşkı durulmadı hiçbir zaman.

 Yıl geldi 2012’ye, Hamit geldi 29 yaşına. Real Madrid’de kendisini pek gösteremedi ve fazla forma şansı bulamadı. Bulduğunda da çok iyi değerlendirdiğini söyleyemeyiz. Mourinho da ne Nuri’den ne Hamit’den beklediği performansı alamadı bence ama bu yolda Nuri’den çabuk vazgeçeceğini sanmıyorum. Hamit ise yaşı nedeniyle Madrid’de çok tutunamayacak gibi geliyor. Peki Hamit için Türkiye zamanı geldi mi acaba?

Galatasaray’ın Hamit’e olan yoğun ilgisini biliyoruz. Fatih Terim’in de Hamit’i takımda görmeye can atacağını biliyoruz. Aynı zamanda Ünal Aysal yönetiminin kritik oyuncular için para harcamaktan çekinmeyeceğini de öğrendik. Peki, bu platonik aşk artık bir birlikteliğe döner mi? Bence gayet yüksek bir ihtimal. Ancak bu transferin olması için Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması şart. Hamit’e Şampiyonlar Ligi’nde hedefleri olan, yeni kurulan bir oluşumun liderlerinden olmak çekici gelebilir. Sonuçta Real Madrid’de topu topu 5 lig maçında fırsat buldu bu sene.

Eğer bu transfer gerçekleşirse Galatasaray’ın çok ama çok iyi bir iş yapmış olacağını düşünüyorum. Birden fazla yerde değerlendirilebilecek bir oyuncu olmasından dolayı çok değerli bir katkı olacatır. Aynı zamanda yerli oyuncu kalitesinin arttırılması için de nokta bir atış olur. Bakalım yıllardır goygoyunu dinlediğimiz Hamit Altıntop’un yolu Türkiye’ye düşecek mi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder