21 Haziran 2012 Perşembe

Büyüdükçe Küçülenler vol.2



Büyüdükçe küçülenler vol.2'de konuğum Zlatan İbrahimoviç. Zlatan'ın kulüp kariyerini şöyle açıklayayım. Bu seneye kadar oynadığı her kulüp takımında, oynadığı süre boyunca lig şampiyonluğu yaşadı. Ajax, Juventus, Barcelona, AC Milan gibi takımlarda oynadığını da belirteyim. Ne var ki aynı başarıyı İsveç'te bir türlü sergileyemedi hatta bir dönem milli takımı da bıraktı. Fransa'ya attığı golden sonra, çoğunuz bu adam daha ne yapmalı diyebilirsiniz. Ama tek bir pozisyona takılı kalmayıp, biraz da büyük resme bakın derim.


İsveç, Ukrayna maçı'nda takımını öne geçiren golu kaydeden İbra, maçın geri kalan bölümünde yaptıklarıyla hakikaten göz doldurabilir çoğu kişi için. Ama benim için öyle değil. İbra, şu Dünyadaki sayılı yeteneklerden. Attığı golleri, ağzımız açık bir şekilde seyrediyoruz. Ama, Cristiano Ronaldo'da gördüğümüz o bencillik, maalesef İbrahimoviç'te de fazlasıyla mevcut. Hatta İngiltere ile oynadıkları maçta, şahsen mevzunun ne olduğunu bilmediğim bir olay vardı sahada. İbrahimoviç'in İngiltere kalecisi Hart ile kişisel bir problemi varmış. Hele İsveç'in duran toptan Mellberg ile attığı golden sonra, kale sahası içinde sevinen takım arkadaşını kutlamaya giderken, Hart'a söylediği sözler akıl alır cinsten değil. Biraz İngilizce küfür biliyorsanız dudak okuması zor olmayacak cinstendi. Bunun devamında maç içinde Hart ile olan kapışmasını iyice bencilliğe vurarak sürdürdü ve belki de takımını üç puandaqn etti. İsveç gruptaki ikinci maçını da öne geçmesine rağmen kaybetmiş oldu.


Üçüncü maçta attığı gol Avrupa Şampiyonaları tarihinin en güzel goller listesinde kendine çok güzel bir yer bulacaktır bundan hiç şüphem yok. Ama yaşı otuz küsürlara gelen İbra'nın bir sonraki Avrupa şampiyonasında,, elinde böyle değerli bir fırsatı olmayabilir. Zira, Fransa karşısında aldıkları galibiyet ve öne geçip kaybettikleri iki maç ile elenmeleri ile hatırlanacaklar maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder