9 Haziran 2012 Cumartesi

Euro2012'de İlk Günün Öne Çıkanı: Rusya



Hepimizin merakla beklediği 2012 Avrupa Şampiyonası dün oynanılan A grubu maçlarıyla start aldı. İlk günün fikstürü kağıt üzerinde tatmin edici olmasa da, ortaya koyulan oyunlar bu negatif ön yargıyı bertaraf etti.

Benim performansını en çok merak ettiğim takımlardan biri olan ev sahibi Polonya'nın açılış maçındaki performansı umut vericiydi. Dortmundlu neferlerinin yarattığı hava ve kendi ülkesinde mücadele etmenin hırsıyla, keyifli bir tablo çizdi bizde Polonya ekibi. İyi başladıkları ve öne geçtikleri maçta farkı ikiye yükseltmelerindeki beceriksizliklerinin faturası ağır oldu ve tecrübeli Yunan takımının puanı almasına engel olamadılar. Yunanistan cephesinde Salpingidis'in oyuna girdikten sonraki performansı, önümüzdeki maçlarda ilk 11 kapısını açacaktır diye tahmin ediyorum.

Gecenin parlayan yıldızı ise tartışmasız bir şekilde, Rusya. Çek Cumhuriyet'inin etkisizliğinin ve verimsizliğinin aksine Rusya topu daha iyi kullanmayı başaran ve sonuca giden taraftı. Grupta benim perspektifimden açık ara en kaliteli ekip olan Rusya, elini kolunu sallaya sallaya grup liderliğini kopartacak gibi gözüküyor. Çek Cumhuriyeti ne zaman Rusya'nın üzerine gitmeye çalışsa, Arshavin ve arkadaşları cezayı kesmeyi başardı. Arshavin her ne kadar gol atmamış olsa da, paslarıyla ve oyunu yönlendirmesiyle farkını belli etti. Genç yıldız Dzagoev ise kaydettiği iki gol ile turnuvaya kendi adına muhteşem bir başlangıç yaptı. Son olarak da, ah Baros vah Baros..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder