16 Haziran 2012 Cumartesi

Beşiktaş'ın yeni hocası : Samet Aybaba


Tayfur Havutçu ile yolların ayrılmasından beridir, uzun zamandır teknik direktör arayışlarına devam eden Beşiktaş ile basında adı anılan birçok teknik direktör vardı. Yabancılardan Slaven Bilic, Ralf Rangnick, Marcelo Bielsa, Louis Van Gaal ve Sven-Goran Eriksson, yerlilerden ise Mustafa Denizli, Mehmet Özdilek, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay, bu isimlerden öne çıkanlarıydı. Ancak yönetimin her konuşmasında söylediği bir şey : uzun vadeli çalışabileceğimiz, özkaynak düzenine önem veren, genç-hırslı-başarıya aç bir takım yaratabilecek ve bütçe olarak küçülmeyi kabullenebilecek bir teknik direktör aradıklarıydı.

Bugün medyadaki spekülasyonlara son nokta koyuldu ve Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşmaya varıldığı Beşiktaş yönetimi tarafından açıklandı. Peki Samet Aybaba'da aranan bu kriterler mevcut mu ? Ben bu konuda ciddi şüphelere sahibim. Evet bütçe olarak küçülmeyi kabul edecektir, ancak kariyerinde yalnızca Ankaragücü ve Trabzonspor'da 2 yıl görev almış, diğer çalıştığı tüm kulüplerde 1 yıldan fazla kalamamış ve elle tutulur bir başarısı bulunmayan Aybaba'yı, Beşiktaş'ın önümüzdeki yılları için de önemli bir virajı diyebileceğimiz pek kritik bir dönemde 4 yıllığına göreve getirmek, gerçekten akıllarda ciddi soru işaretleri bırakmakta.

Bir diğer sorun ise, Aybaba'nın, takımda kalması halinde Quaresma,Fernandez gibi oyuncularla nasıl baş edeceği. Tamam hoca tecrübeli, 1993 yılından beri teknik direktörlük yapıyor, ancak her yıl sonunda takım değiştirmiş ve çalıştırdığı kulüplerin hepsi Anadolu kulüpleri olan Aybaba'nın, bu tip egosu yüksek oyuncularla sorun yaşayabileceğini düşünüyorum.

Açıkçası, Tayfur Havutçu ile yollar ayrıldıktan sonra tamamen farklı profilde bir hoca bekliyordum. Ancak Samet Aybaba ile anlaşılması büyük bir şaşkınlığa itti beni. Tamam eyvallah, şu ekonomik şartlar içinde istediğin hocayı getiremeyebilirsin, ancak Samet Aybaba'ya her yıl için yaklaşık 1.5 milyon TL ödemek de çok fazla olmamış mı sanki bu şartlarda ? Yorum sizlerindir..

Genel olarak olumsuz fikirlere sahip olmakla beraber, kendisine başarılar diliyorum. Umarım kendisinden beklenildiği gibi, başarıya aç, savaşan, genç bir Beşiktaş izletir ve ben dahil olumsuz düşünen herkesi ters köşeye yatırır. Aksi bir durum,  Fikret Orman yönetiminin vizyonsuzluğunu, Altınsay'ın istifasında ne kadar haklı olduğunu gösterir ve benden söylemesi, bu yönetimin ömrü uzun olmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder