30 Haziran 2012 Cumartesi

Beşiktaş'tan Güzel Hareket: Olcay Şahan



Beşiktaş, Ekrem Dağ gibi verim alamayıp bir de üstüne para verdiği oyuncularla yollarını ayırmaya çalışırken, diğer yandan ucuza mal edip yüksek fayda sağlayacak isimlere yönelmeye çalışıyor. Tabi ki arada fire verebiliyor (bknz. Robinson) ama temel olarak doğru bir strateji. Olcay Şahan da bu mantığın bir ürünü ve doğru bir hamle. Quaresma ve Simao'nun seneye büyük ihtimal kadroda olmaması kanatları bir anda boşaltıyor. Olcay rahatlıkla sol kanadı kapatır. Tam Beşiktaş'ın aradığı transfer diyebiliriz.

Kulüp bugün yaptığı açıklamada "Futbolcu Olcay Şahan'la 4 yıllığına anlaşılmıştır. Futbolcunun kendisine yıllık 1.000.000 euro garanti ücret ödenecektir" denildi. Kaiserslautern'e ise bonservis bedeli olarak 800.000 euro ödenecekti. Gayet makul ve kasaya hasar vermeyecek miktarlar. İçi geçmiş yabancı oyunculara hunharca milyon euroları saçan kulüplerimizden bu tarz transferleri de görmek güzel.

Genel geçer düşüncem, Bundesliga'da herhangi bir takımın ilk 11'inde düzenli forma giyen herhangi bir Türk oyuncu, bütün Türk kulüplerinde rotasyonda değerlendirilebilir. Malum delikanlılarımızın orada aldığı alt yapı eğitimi, burada geçirilen boş zaman ile kıyas tutmaz. Beşiktaş da böyle bir oyuncuyu ihtiyaç duyduğu bir bölgeye monte edecek. Üstün performanslar göstermesini bekleyerek gereğinden büyük bir beklenti yaratmaya gerek yok. Umarım benim beklentilerimi karşılar Olcay ve başarılı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder