9 Ocak 2012 Pazartesi

Ankara"GÜCÜ"nün sonuna kadar direndi !



Sezonun belki de en sürpriz sonuçlarından birine şahit olduk bu akşam. Ligde sadece 2 galibiyeti bulunan, ligin dibine demir atmış, geçen haftaki maçı (ne de olsa kaybedecekler mantığıyla) İddaa programından çıkartılmış Ankaragücü, şampiyonluk adaylarından Beşiktaş’tan 1 puan koparmayı başardı.

Bir kez daha görmüş olduk ki futbol kağıt üstündeki kadroyla kazanılmıyor, sahada mücadele etmeden, hırslı oynamadan istediğinizi alamıyorsunuz. Beşiktaş bugün inanılmaz durgun bir futbol sergiledi sahada. UEFA Avrupa Ligi maçlarındaki, son birçok lig maçındaki coşkulu, saldıran, mücadele eden Beşiktaş’a, bir de bu akşamki Beşiktaş’a bakacak olursak, arada dünyalar kadar fark olduğunu görebiliriz. Maç boyunca %70e yakın bir topla oynama yüzdesine sahip olmasına rağmen Kara-Kartallar, hücumsal anlamda bir türlü organize olamadılar (defansif anlamda çok da organize olmalarına gerek kalmadı zaten çünkü Ankaragücü kendi yarı sahasında kabul etti oyunu maç boyunca) Bu kadar zayıf bir rakibe karşı mental olarak maça hazır değilmiş anlaşılan Beşiktaşlı futbolcular.

Bu maçta Siyah Beyazlıların, Ricardo Quaresma’nın yokluğunu ciddi anlamda aradığını düşünüyorum. Mustafa Pektemek (zaten kendisinin kanatta değil forvette daha etkili olacağını düşünüyorum) her ne kadar iyi niyetli bir şekilde, kendini kanıtlamak için birçok pozisyonda çalıma girmeye çalışsa da bunların birçoğunda top kayıpları yaptı bu maçta. O bölgede bu maç oynayacak sağlıklı ve formda bir Quaresma, genç Ankaragücü’lü defans oyuncularına çok zor anlar yaşatabilirdi ve kilitlenen maçı çözebilirdi.

Ankaragücü’ne değinecek olursak, bugün Ankaragücü taraftarının maç boyunca söylediği “ bu taraftar sizinle gurur duyuyor” tezahüratını sonuna kadar hak etti Ankaragücülü futbolcular (Bunu bir Beşiktaş taraftarı olarak söylüyorum en objektif dileklerimle). Kulüp tarihi boyunca en zor zamanlarını yaşayan Ankara temsilcisinin kadrosunda yalnızca 18 futbolcu kaldı. A2 takımından birçok genç oyuncu artık ilk 11 başlamak zorunda kalıyor. Böyle bir takımın bu denli mücadele etmesi, son 2 maçtan 4 puan koparmaları gerçekten hem teknik direktör Hakan Kutlu’nun başarısı hem de futbolcuların kapasitelerinin çok üzerinde mücadele etmelerinin sonucu. Her ne kadar saygı duyulacak bir takım da olsalar, bu sezon küme düşmeme ihtimallerini çok çok düşük olarak görmekteyim hala.

Sonuç olarak Beşiktaş, lig 17.si Samsunspor’a puan kaybettikten sonra lig sonuncusu Ankaragücü’ne de 2 puan kaptırmış oldu. Bu basit puan kayıpları, Siyah Beyazlıların şampiyonluk yarışında gelecekte telafisi olmayan durumlara yol açabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder