31 Ocak 2012 Salı

Olmadı baba ayrılın siz..



Amare Stoudemire ve Carmelo Anthony. Şüphesiz ki iki büyük yıldız ve Nba'in en önemli skorerlerinden ikisi. Yıllardır bir yere gelemeyen ama köklü ve taraftarlar tarafından beklentilerin en büyük olduğu takımlardan New York Knicks'in tekrar yükselişe geçme umutları olarak bir araya geldiler bundan çok uzun olmayan bir zaman önce. Yanlarına da son şampiyon Dallas Mavericks'in defansif pivotu ((takımı şampiyonluk adayı yapamayacağı belli olan) Tyson Chandler eklendi. Şimdi ise sonuç tam bir hüsran, 7 galibiyet 12 mağlubiyet. Bunun tabi ki; oyun kurucu eksikliği ve bench'in çok çok zayıf olması gibi sebepleri var elbet ama en büyük saha içi sorun açık ara bu iki önemli yıldızın arasında.

Amare Stoudemire hızlı ayakları olan (muazzam bir ilk adımı olan) mobil bir uzun. Hücumda en verimli olacağı senaryo iyi bir oyun kurucuyla (biri Steve Nash mi dedi?) oynayacağı ikili oyunlarla yüzü dönük potaya gitme şansını elde edeceği senaryo. Peki Carmelo Anthony? Melo da Amare'nin tam aksine topu sürekli elinde isteyen ve isolation hücum ile, kendi şutunu yaratarak verimli olan bir oyuncu. Kısaca hangi takıma koyarsanız koyun benzer bir katkıyı alırsınız. Esas problem anlaşılacağı gibi Amare'de. Hiç ama hiç istediği şekilde oynama fırsatını bulamıyor. Carmelo onu beslemeye çalışsa da o şekilde işleyecek bir sistem değil. İşin bir de Tyson Chandler ile olan uyum sorunu kısmı var. Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu çok iyi performansı Dirk Nowitzki gibi bir oyuncuyla birlikte yarattı. Ancak Dirk ve Amare bir birinden çok farklı oyuncular. Stoudemire kırk yılda bir bulduğu içeriye hücum etme fırsatlarının bir kısmında da Tyson Chandler'dan yaratmasını beklediği alanı bulamıyor. Çünkü Tyson da hücumu kısıtlı olan bir oyuncu olduğu için pota altında bekleyip alley-oop veya boş smaç fırsatlarını kovalıyor. Kısacası ciddi bir kabus kıvamında şu an New York Knicks hücumları Amare için.

Takım mimarisinin çok kötü olduğu bir takım New York ekibi. Bu sene de bunun problemini çekiyorlar. Borsada stop-loss (zarar-kes) diye tabir edilen bir kavram vardır. Bir de "zararın neresinden dönsen kardır" diye bir laf vardır. Bunları uygulamak da şimdi New York Knicks yönetimine kalıyor. Öncelikle hangi süper yıldızdan feragat edeceklerine karar vermeler. Benim hissiyatım ve okuduklarım bu ismin Amare Stoudemire olabileceği yönünde. Hatta Tyson ve Amare'yi beraber verip Dwight Howard'ı kadroya katma çalışmaları var. Carmelo-Dwight ikilisi muazzam bir güç yaratır o başka. Ancak Orlando'nun an itibariyle takasa pek yanaşmadığı gerçeği var. Her ne kadar çok yanlış bir tutum olduğunu düşünsem de olay bu. Ayrılın arkadaşlar siz zorlamadan, birbirine göre değilsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder