7 Ocak 2012 Cumartesi

İşte Fatih Terim farkı bu!



Art arda kazanılan 7 maçtan sonra çıkılan bir Samsunspor deplasmanı. Zemin iyi değil, rakip sağlam mücadele ediyor. Maça kötü başlamışsın. Baş sorumlusu da sensin, Ujfalusi’yi sağ bekte başlatmak yerine 2 aydır sakat ve hiç hazır olmayan Sabri’yi (hazır olsa da pek farketmeyen) ilk 11 çıkartmak takımın bütün kimyasını bozmuş. Çünkü sağ beki değiştirmek aslında sadece sağ beki değiştirmek değildir. İlk yarı boyunca sağ kanada inen topların hepsi duvara çarpmış gibi geri döndü. İlki Melo’nun ikincisi Sabri’nin çok büyük hataları nedeniyle 2-0 geriye düşüldü. Bu şekilde kötü ve bozulmuş bir havayla devreye girildi.

İkinci yarıya başlarken değişikliklerin yapılması zaruriydi. Alışmışız ki forvet çıkar, forvet girer. Orta saha çıkar orta saha girer. Ancak bu maçta Sabri çıktı ve Riera girdi. Felipe Melo’yu savunmaya çekti Fatih Terim. Böylelikle orta saha ve forvet hattı kalabalıklaştı ve daha etkili bir hale geldi. Keza Riera sol kanadı bir anda işler hale getirdi. Bunun da meyvesini kısa zaman içinde golü bularak aldı Galatasaray. Asistin de Sabri’nin yerine sağ beke geçen Ujfalusi’nin ayağından gelmesi manidar oldu. Bu golle beraber Samsunspor iyice gömüldü ve aslında biraz da sonunu kendi elleriyle hazırladı. Riera’nın müthiş takipçiliği ve mücadelesiyle çıkarttığı topu son haftaların yıldız ismi Selçuk İnan ağlara yolladı.

İşte Fatih Terim gerçek farkını burada gösterdi. Saygı duymak gerekiyor. Maç 2-2, deplasmandasın ve geriden gelip rakibini yakalamışsın. Fatih Terim Felipe Melo’yu çıkarttı ve Sercan Yıldırım’ı oyuna soktu. Bu işte lafta değil özde büyük hoca olmak ile alakalı, büyük takımın büyük hocası olmakla alakalı. Bu değişiklikle beraber sahadaki futbolcular da mesajı aldı. Bugün tek hedef: Galibiyet. Ee sonra ne oldu? Çolak’ın mükemmel ortasına Baros kafayı vurdu tabelayı değiştirdi. Son olarak da Sercan Yıldırım boşuna girmediğini hissettirircesine sonucu belirleyen golü attı 2-4.

Maçın öyküsü böyleydi arkadaşlar. Bu galibiyetten yapılacak bir takım çıkarımlar var. İlki; sağ bekte Ujfalusi stoperde Servet oynamalı. Sabri’nin oynaması takımı hem savunmada hem hücumda oldukça geriye götürüyor. Hazır olsa da olmasa da durum pek değişmeyecek. Servet’in olması en azından savunmayı tek seviye geriye götürür. İkincisi; Riera artık ilk 11 oynamaya hazır. Engin Baytar’ın zihin eksikliği tavan yapan oyunu yerine Riera’nın sola geçip Emre Çolak’ın sağa geçmesi daha makbul bir durum.

Elmander ve Baros’un çok formda olduğu söylenemez, orası kesin. Elmander’in performans düşüklüğündeki neden sakatlıktan yeni çıkmış olması. Devre arasında parmağındaki sakatlıktan dolayı ameliyat oldu ve o bölgedeki platin çıktı. Doğal olarak form durumun düşüş oluyor. Baros ise çok formda olmamasına rağmen bence gayet iyi oynuyor. E o zaman neden formsuz diyorsun derseniz, formda bir Baros’un kaçırmayacağı pozisyonları harcıyor.

Kısacası çok önemli galibiyet kazandı bugün Galatasaray. 7 maçlık galibiyetten sonra 8. maç için bile bu kadar çok mücadele etmek ve 2-0’dan geri gelmek çok önemli. Bu performanslar bence takımın bir “şampiyon kimliği” kazanmaya başladığının göstergeleri. Ki daha devre arası takviyesi de eklenmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder