31 Ocak 2012 Salı

Kişiliksiz TFF yönetiminden istifa !



Ve sonunda bomba patladı… Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başkanvekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lütfi Arıboğan görevlerinden istifa ettiklerini az önce yazılı bir açıklamayla duyurdular.

Aslında bu açıklama, tam da TFF’nin göreve geldiğinden beri sürdürdüğü “tutarsız” eylemlerinin bir başka örneği. Göreve geldiklerinde de önce “Ligler zamanında başlayacak” deyip, 1 hafta sonra “Hayır olmaz, ligler Eylül’de başlayacak” diyen; “Geçen sezon tescil edildi” deyip Fenerbahçe’yi şampiyonlar ligine göndermeye kalkan, daha sonra UEFA vasıtasıyla “Fenerbahçe men edilmiştir” diyebilen, daha bunun gibi bir sürü örnek sayabileceğim tutarsız bir federasyondan bahsediyoruz.

Öyle ki 26 Ocak tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul’da istifa sinyalleri veren başka M.Ali Aydınlar ve başkanvekilleri, toplantı sonrası kulüplerden gelen desteklerle göreve devam ettiklerini açıklamış olmalarına rağmen, bugün istifa ettiklerini öğrenmiş bulunuyoruz. Bir sözünüzün de arkasında durun be arkadaş !

Temmuz başında göreve gelen bu yönetim, göreve geldiği andan yalnızca birkaç gün sonra Türk futbol tarihinin en büyük şike operasyonunu, tabiri caizse saatli bombayı kucağında buluverdi. Bu denli yeni bir yönetimin, böyle büyük bir operasyon sonucunda, bazı kesimleri hiç memnun etmeyecek, cesurca kararlar alabilmesi gerekiyordu. Ancak M.Ali Aydınlar ve yönetimi (bunu tecrübesizliklerine bağlıyorum, ardında bir art niyet aramak istemiyorum) bu kararları bir türlü alamadılar, süreci uzattıkça uzattılar ve buraya kadar geldik. Bu noktada da “yıprandık” diyerek işin kolayına kaçıyor ve istifa ediyorlar. Bu durumda ne oluyor ? Sürecin daha da uzama ihtimali baş gösteriyor. Nereye kadar ? UEFA, bedeli çok ağır olacak cezalarla önümüze gelip “Yeter ulan!” diyene kadar…

Daha bu federasyon için yazılacak milyonlarca şey, herkesin farklı bir olumsuz  görüşü vardır eminim. Ben şimdilik bu kadarla sınırlandırıyorum. Ama yazımı sonlandırmadan istifa eden başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Şike soruşturmasında adı geçen onlarca isim aylarca hapis yatarken, (öyle ufak da değil, ciddi anlamda) adı geçen Göksel Gümüşdağ ise aylarca TFF başkanvekilliği görevini yürütüyor, ifadesi bile süreç başladıktan yaklaşık 3-4 ay sonra alınıyor ve serbest bırakılıyor. Sanırım bu durum bile, TFF’nin ve Türk futbolunun ne kadar rezil durumda olduğunu göstermeye yeterli..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder