31 Ocak 2012 Salı

Necati Ateş ve Galatasaray



Sene başında da Galatasaray'ın gündemine gelmişti ama bu transfer gerçekleşmemişti. Şimdi transfer döneminin bitmesine bir gün kala bir kez daha Antalyaspor'un kapısını çaldı Galatasaray eski futbolcusu için. Kimine göre bu transfer bitti ve sadece imzaların atılması kaldı, kimine göre ise gerçekleşmedi. Ben Mehmet Özdilek'in geçen gün yaptığı "Necati'yi bırakmam söz konusu değil" açıklamasından sonra 2. grupta yer alıyorken, bugün Necati'nin Galatasaray ile yapacağı maç kadrosuna alınmaması başka türlü düşünmeme yol açtı. Bahsedilen teklifte Necati Ateş için Aydın Yılmaz ve üzerine bir miktar para verileceği konuşuluyordu. Henüz resmileşmiş bir transfer olmadığı için tabi ki ayrıntıları bilemiyorum.

Peki Necati Galatasaray için iyi bir transfer transfer mi? Cevaplaması zor bir soru olsa da bence en azından kötü değil. Tatminkar bir transfer, beklentilere cevap veren bir isim olmadığına tamamen katılsam da, hücum rotasyonunda sıkıntı çeken Galatasaray için en azından kullanılabilecek Türk bir forvet olacak. Aynı zamanda transfer gerçekleşirse Fatih Terim'in Necati'yi değişik bölgelerde de görevlendireceğini düşünüyorum. İkinci forvet, forvet arkası ve sağ açık gibi.

Beklenilen onca kaliteli ismin ardından Necati'ye dönülmesi tabi ki ilk bakışta hayal kırıklığı. Ancak transferleri değerlendirirken her kriteri göz önünde bulundurmak gerekir. Takımın ihtiyacı, takımın ekonomik durumu, oyuncunun istemesi, takım için dengeler vs vs. Bu kriterlerden değerlendirirsek tekrarlıyorum Necati transferi biterse, kötü transfer denemez. Ancak 1 ay boyunca Shaqiri peşinden koşup Necati'yle anlaşılmasının da ironik bir tarafı yok değil. Antalyaspor maçından hemen önce bu transferin bu kadar dillenmesi de, eğer transfer gerçekleşmezse hoş bir durum olmaz. Artık üç taraf için de hayırlı olanın transferi bitirmek olacağını düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Bana kalırsa Necati GS'nin aradığı golcü değil. Halihazırda Necati muadili Sercan varken neden böyle bir transfer söz konusu olur anlamak çok zor. Baros gibi yırtıcı bir forvet alınması Elmanderin yanında inanılmaz gol sayılarına ulaşmak için yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldn yuvana necati seni cok özledik.

    YanıtlaSil