6 Ocak 2012 Cuma

Bundegliga’nın ünlü yunan golcüsü Süper Lig’de!



Çok şaşırdığım bir transfer bugün resmiyete kavuştu. Samsunspor Bundesliga’da yıllardır başarıyla forma giyen ve Yunan Milli Takımının da oyuncusu olan Theofanis Gekas ile sözleşme imzaladı. Karadeniz ekibini bu transferinden dolayı kutluyorum. Gerçekten oldukça önemli bir golcüyü kadrolarına katmış oldular. Keza ihtiyaçları da vardı. Gekas ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayacak olan Samsunspor, bonservis bedeli olarak da Eintracht Frankfurt’a 500 bin Euro ödeyecekmiş.

Geçen sezon Bundesliga 1’den Bundesliga 2’ye düşen Eintracht Frankfurt’un en önemli forvet oyuncusuydu Gekas. “Ulan amma övdün” diyen varsa şöyle bir şey söyleyeyim; Cenk Tosun ve Halil Altıntop Frankfurt’ta oynadıkları dönemde Gekas’ın arkasında kalmış isimler. Cenk neredeyse hiç forma şansı bulamazken, Halil 34 maç oynadığı 2011 sezonunda gol atmadı! Gekas’ın 2011 performansı ise 34 maç 16 gol. Küme düşmüş bir takım için bence hiç ama hiç fena sayılmaz.

Samsunspor’un ligde 15. olduğunu ve önündeki takımların kadro olarak kendilerinden daha güçlü ve daha potansiyelli olduklarını göz önüne alacak olursak, bu ligde tutunmak istiyorlarsa transfer yapmak zorundalar. Tisdell, Murat Ceylan ve Serdar Özkan gibi takviyeler yapıyorlar ama açık ara en büyük eklemeleri Gekas oldu. Murat Ceylan dışında diğer oyuncuların verecekleri katkıyla ilgili de ciddi şüphelerim var. Şöyle bir şey ekleyeyim; bu ligde tutunmak şu an Samsunspor’un yapacağı transferlere harcayacağı paradan çok daha önemli. Çünkü artık bu Süper Lig’de sırf ayak bastı parası diyebileceğimiz yayın gelirleri bile çok büyük. 1-2 kaliteli oyuncu daha takıma katılmaz ise ligde tutunulması bana zor gözüküyor. Kısacası biraz daha pamuk eller cebe diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder