16 Ocak 2012 Pazartesi

Mert Nobre ve Fenerbahçe ?!? (transfer yattı)



Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Mert Nobre ile ilgilendiği bugüne bomba gibi düşen bir haber. Mersin İdman Yurdu yetkilileri Fenerbahçe’nin bu teklifini doğrulamış fakat henüz anlaşma sağlanamadığından bahsetmişler. Anlaşılan o ki görüşmeler sürmekte. Mert Nobre transferine karşılık ise Fenerbahçe’nin Semih’i takasta kullanmak istediği söylenmekte. Peki acaba Mert Nobre, Fenerbahçe’nin aradığı forvet mi ?

Bence bu cevap kesinlikle hayır. Yıllar öncesinde hatırlayacağımız üzere Fenerbahçe, Nobre’yi (ki en formda zamanlarındayken ve Türk vatandaşlığına geçmişken) bonservissiz olarak Beşiktaş’a kaptırmıştı. Nobre Beşiktaş’ta yaklaşık 4-5 sezon forma giydi, ve bir türlü kendisinden bekleneni (Alex’le müthiş bir uyum içerisinde attığı golleri Fenerbahçe zamanından hatırlarız) veremedi. Bu sezon başında da ligin yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu’nun yolunu tuttu Nobre. Mersin’de tekrar kendini bulduğu söylenebilir fakat unutulmamalı ki oynadığı takım Mersin İdman Yurdu, şampiyonluğa oynayan kalibredeki takımların çok çok alt seviyesinde. Eğer ki Fenerbahçe, Nobre’nin Mersin’deki performansını göz önünde bulundurarak bu transferi gerçekleştirmek istiyorsa, bence ciddi bir hata yapıyorlar.

Bir diğer tezat, EURO 2008’de, en formda dönemlerinde, sözleşmesi bitmeye her yaklaştığında, kendisini isteyen Avrupa kulüplerini tek tek reddeden, her zaman önceliğim Fenerbahçe diyen bir oyuncuyu, Semih Şentürk’ü, Mert Nobre’yi alabilmek için takasta düşünmeleri. Eğer bu haber gerçekten doğruysa Fenerbahçe, Semih’e karşı büyük bir vefasızlık yapmakta.

Özetle, çoğu Fenerbahçeli, yönetimden Moussa Sow hamlesi beklerken, Mert Nobre hamlesi şok etkisi yaptı taraftarlar üzerinde. Eğer Semih, Mersin İ.Y’na gitmeye sıcak bakmasa (ki hiç sanmıyorum sıcak bakacağını) Fenerbahçe bonservis ödeme yoluna mı gidecek Nobre için ? Merakla bekliyor olacağız biz de Fenerbahçe’nin forvet transferini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder