14 Haziran 2012 Perşembe

Oussama Assaidi: Amrabat'ın Bir Tık Yukarısı



Galatasaray bu sezon beklenilenden farklı bir transfer rotası izliyor. Büyük isimlere büyük paralar vermesine alıştığımız Galatasaray, bu kez takımın belli ihtiyaç bölgelerine belli katkıları yapacak nispeten daha düşük repütasyonlu oyunculara yöneliyor. Doğru mu yapıyor? Bence evet, ama zaman gösterecek. Çünkü en azından bir tane yıldız forvet alınması şart. Tam bu noktada "yıldız oyuncu" tanımının da benim için ne ifade ettiğini belirtmeden geçmeyeyim. "Yıldız oyuncu, takımı sıkıştığında ve ihtiyaç duyulan anda sazı eline alarak maçın kaderini değiştirecek karakterde ve yetenekte olan oyuncudur."(Basak,Levent,2012) Neyse geyik bir yana..

Assaidi'yi yakından tanıyorum dersem, yalan olur. Ancak adını çoğu kez duydum. "Hollanda'dan transfer edilen kanat oyuncusu" stereotipinin tipik bir örneği gibi Faslı oyuncu. Hele ki bizim ligin Faslısı Amrabat'a fazlasıyla benziyor. Aynı hız, aynı dikine top sürme yeteneği ve aynı bencillik. Fatih Terim'in bu tarz bir oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini zaten biliyorduk. Shaqiri'sinden, Amrabat'ına kadar yönelinen isimlerin hepsi benzer yapıda adamlar. Takımdaki en iyi "dribbling"cinin Engin Baytar olduğunu düşünürsek, çok da normal.

Assaidi'nin çift kanatta görev yapabiliyor olması da ayrıca değerli bir katkı. İki kanadı da yetersiz olan Galatasaray için bu anlamda maç içlerinde de çözüm alternatifi olacaktır. Bu tarzda oyuncular için en önemli kırılma noktası bence nerede pas atıp nerede çalım atacağını bilip bilmedikleri. Ancak bu konuda Terim ve ekibinin kendisini olumlu anlamda etkileyeceğini düşünüyorum.

Bonservis bedeli ve benzeri konularla ilgili henüz hiç bir şey bilmiyoruz, bu nedenle o konulara giremiyorum. Resmi açıklama gelip, detayları öğrendiğimiz zaman onunla ilgili de çerezlik kısa bir yazı karalarım.



Assaidi haberleri çıkmaya başladığından beri, bu video sağda solda dönüyor. İzleyip, izlenip edinelim tabi ki ama bu 3 buçuk dakikalık videoyu izleyip "iyi transfer" , "kötü transfer" demeyelim. Yoksa herkesi youtube'da özer hurmacı yazmaya davet ederim.

1 yorum:

  1. sol ayağını neredeyse hiç kullanamıyor defanslar fark ettiği anda büyük bir dezavantaj

    not:blogunuzun fontunu değiştirmenzi öneririm okunurluğu çok az

    YanıtlaSil