28 Haziran 2012 Perşembe

Rakipte Pişer Bize de Düşer: Señor Mehmet Topal


Beklenen oldu ve Fenerbahçe, Mehmet Topal ile görüşmeye başladığını borsaya bildirdi. Belki de düşünülenden fazla bile uzadı. Ancak Fenerbahçe adına mükemmel bir transfer diyebiliriz. Söz edilen bonservis miktarı ise 4.5 milyon euro, ki o da gayet makul. Hem yerli kontenjanında, hem de ihtiyaç duyulan bir bölgeye cuk oturacak bir isim. Hatta rakiplerine yerli kalitesi açısından fark attıracak bir adam. Şöyle bir düşünecek olursak; kalede Volkan, Hasan Ali, Serdar, Gökhan ve Topal diye 5 yerli oyuncuyu çok rahat bir şekilde Fenerbahçe kadrosuna yazabiliyoruz. Mehmet Topuz gibi, Bekir gibi alternatifler de yedekte elbette. Bu kadro yapılanması, Fenerbahçe'yi şampiyonluk yolunda her zaman avantajlı kılacaktır. Keza yerli oyuncularından katkı alamayan bir takımın başarıya ulaşması hiç bir zaman mümkün değil.

Bir Galatasaraylı olarak Mehmet Topal'ın Fenerbahçe'ye gitmesi beni üzdü. Elbette sevdiğimiz, takdir ettiğimiz ve bizim formamızla büyüyen bir oyuncuya ezeli rakibimde izlemek hoş olmayacak. Ancak şu da bir gerçek ki, Mehmet Topal'ı Emre Belözoğlu gibi değerlendirmek saçmalıktan öteye gitmeyecektir. Karakteriyle, profesyonelliğiyle ve çalışkanlığıyla Mehmet Topal 10 numara adamdır. Emre Belözoğlu'nun antipatikliğinin a'sına rastlanamayacak bir kişidir. Madalyonun diğer bir yüzünde ise kendisini Metin Oktay ile kıyaslayanlar var. Yok efendim, o 20 bin liraya Fener'e gitmemiş de 8 bin liraya Galatasaray'a gelmiş. Peki ben de şunu soruyorum sana ey goygoycu, Fenerbahçe sana gelip senelik 2.8 milyon euro'yu verse çenen yerlere düşmez mi?

Benim Mehmet adına üzüldüğüm tek nokta, keşke kariyerine Avrupa'da devam etseydi. Geçen sezonun başında Chelsea'nin bile takip ettiği yazılıp çiziliyordu. İspanyolların da beğenisini kazanmış ve sevilmişti "Türk Örümcek". Ancak yine dönüp dolaşıyoruz ve profesyonelliğe geliyoruz. Topal'ın imzaladığı kontrat 5 senelik 13 milyon euro. Hem de iyi yapılanmaya başlamış bir Fenerbahçe takımında. Maddi açıdan kendisine hak veriyorum elbet ama Tugay Kerimoğlu'nun jübilesinde yaşadığı gururu hangi para satın alabilir ki?

3 yorum:

  1. Bedellli askerlik yasası çıktı mertlik bozuldu.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet hiç bir zaman iyi bir oyuncu olamadı.Valencia daha fazla aldığı adamı daha ucuza sattı öte yandan Emre Topal'dan daha iyidi.Yıllığıda uygundu.Ama fener gövde gösterisi yaptı ve yıllık 3 milyon ödeyecekler maç basınada 15.000 alacak 40 maç oynasa yıllık yaklaşık 1 milyon tlde ordan yaklaşık primlerle filan 4.500.000 para olacak.ben olsam bende giderim.

    YanıtlaSil
  3. Dell dizüstü tamiri ekibimiz bloğunuzdaki çalışmalarınız çok etkileyici olduğundan dolayı sitenizin takipçisi olduk.

    YanıtlaSil