13 Temmuz 2012 Cuma

Aşk-ı Memnu: Galatasaray ve Burak Yılmaz



Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a gitme ihtimali aylardır çok yüksek oldu. Ancak ne Burak başka kulüplerle flört etmekten geri kaldı, ne de Galatasaray başka oyuncularla. Gelinen sonuç kimseyi şaşırtmadı, hem gol kralı Selçuk İnan ve Fatih Terim'le buluşmuş oldu, hem de Galatasaray en azından Türk çileğini bulmuş oldu. Bana kalırsa esas çilek Hamit'tir ama madem çilek forvet olacak..

Öncelikle şunu söyleyeyim; Galatasaray'a kızan Trabzonsporlu arkadaşlar, yanlış yoldasınız. Sizin kızmanız gereken iş bitiremezliği nedeniyle Burak'ı kadroda tutmak için, o 5 milyonluk maddeyi sözleşmeye koyan yönetiminiz. Ya da şöyle söyleyeyim, Trabzonspor'u şampiyonluğa oynatan yerli çekirdeğin her bir bireyini kaybeden Sadri Şener'in yönetimi. Suçlu olan bütün bu futbolcular mı sizce? Senin neredeyse 35 gol atmış "yerli" gol kralının sözleşmesinde 5 milyon euroya serbest kalır maddesi varsa, biri gelir ve O'nu alır. Bu da o kulübü "şerefsiz" yapmaz. Aksine çok iyi bir transfer gerçekleştirmiş bir kulüp yapar.

Burak'ın Galatasaray'a katacağı çok şey var. Özellikle de iyi yerli forvet bulmanın, çölde dondurma aramak gibi olduğu bu jenerasyonda milli takımın tartışmasız 1 numarasını kadroda bulundurmak çok büyük avantaj. Hem de formunun zirvesine çıkmış bir oyuncuyu. Bu noktada taktiksel açıdan da Galatasaray'ın çok ihtiyaç duyduğu bir forvet Burak. Hem halihazırda oynanılan 4-4-2 sisteminde Elmander'in ideal partneri olur, hem de 4-3-3'e dönülmeye karar verilirse üçlü forvetin sağ kanadında iç forvet olarak değerlendirilebilir. Nokta atış diyebiliriz.

Geçen sezonun başında Selçuk İnan ile ilgili yazdığım yazıda bir noktaya değinmiştim. Geçen senenin Selçuk için ne kadar kritik olduğu, iyi bir oyuncudan yıldıza dönüşüp dönüşemeyeceğinin kendisinin belirleyeceğini belirtmiştim. Şimdi de aynı şeyi Burak için söylüyorum. Burak Yılmaz bu sene kariyerinin en önemli senesini oynayacak. 33 gol kaydetmiş bir gol kralı olarak geliyor ama Galatasaray'da bu sayılara ulaşmasını kimse beklemesin. Sistem farklı, anlayış farklı.. Burak bu takım oyunun içinde yoğrulmalı ve yeteneklerini Terim'in istekleri doğrultusunda kanalize etmeli.

Galatasaray içinde bu transferi beğenen kadar, eleştiren de olacaktır. Benim bakış açımdan son derece doğru bir transfer. Hele ki, 2 sene sonra yabancı kontenjanının daha da düşüneceğini göz önünde bulundurursak. Burak - Galatasaray ilişkisi nasıl tepkime verecek önümüzdeki aylarda göreceğiz ama Fatih Terim'in varlığı umutları yeşertiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder