16 Temmuz 2012 Pazartesi

Fenerbahçe'nin Manuel Fernandes İhtiyacı




Fenerbahçe transfer döneminin en aktif ve başarılı işler yapan takımlarından biri. Ardı ardına gelen Kuyt, Hasan Ali, Topal ve Egemen transferleriyle erkenden takımın iskeletini büyük ölçüde oluşturdu Sarı-Lacivertliler. Ana hatlarıyla hangi oyuncunun nerede oynayacağını ve O'nu kimlerin yedekleyeceğini tahmin edebiliyoruz. Yalnız elimizi kağıdı kalemi alıp takımı yazdığımızda, yetersiz kalmış olan önemli sadece bir rol var; hücuma dönük bir orta saha oyuncusu.

Bu stereotipe Selçuk İnan da dahil edilebilir ama bana kalırsa Fener'in ihtiyaç duyduğu adamın tam karşılığı Manuel Fernandes. Topla biraz daha önde oynasa da geriden de oyun kuracak, ileri doğru pas trafiğini yönetecek, rakip savunmayı bozacak ara topları atacak bir saha içi lideri. Baroni'nin geçen yıl yaptığı atılımı küçümsemiyor ve çok değerli bir oyuncuya dönüştüğünü kabul ediyorum ama Baroni çok iyi bir "Fernandes" partneri. Yani yanında bu tarz bir oyuncuyla oynaması onun da performansını arttıracaktır. Arkalarında oynayacak olan Mehmet Topal ise bilindiği üzere savunma yönü / kesici yönü kuvvetli bir oyuncu. "Türk Örümcek"in hücuma yaptığı katkı uzaktan çektiği şutlarla sınırlı kalacaktır.

İşte orta sahada görünen bu gediğin doldurulması lazım. Keza Aykut Kocaman'ın ekibi de var gücüyle bu bölgeye iyi bir oyuncu transfer etme çabasında. Tino Costa transferi, Arjantinli'nin Valencia'da kalacağını açıklaması üzerine yattı gibi gözüküyor. Şimdi Fenerbahçe için alternatiflere yoğunlaşma zamanı. Kesin bir şekilde satılmayacağı açıklanan Manuel Fernandes olmasa da, O'nun gibi bir oyuncunun transferi Fenerbahçe'ye çok şey katar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder