18 Temmuz 2012 Çarşamba

Samet Aybaba'nın En Büyük İmtihanı



Beşiktaş üzerinde öyle bir hava yaratıldı ki, sanki takım onunculuğa oynayacak. Medyanın estiği yere yelkenlerini çeviren bir kısım taraftarlar da gereğinden fazla bir umutsuzluğa düşmüş durumdalar. Şu kesin ki, Beşiktaş çok zor bir sürece girdi ve hemen başarıya ulaşmaları zor. Ancak başarının kriteri nedir? Bu iyi belirlenmeli. Benim açımdan Beşiktaş için üçüncülük başarı sayılır, daha aşağısı ise başarısızlık. Üçüncülük de çantada keklik değil ama bir şeyin "başarı" olması için zaten çok kolay olmaması gerekir.

Beşiktaş'ın elindeki kadronun ilk iki sıra için yeterli gözükmüyor ama üçüncülük için kendisini 1 numaralı aday yapmaya yeter bence. Ancak bu üçüncülük yolunda çeşitli boyutlarda engebelerle karşılaşılacaktır. Bu engebeleri gördüğünde takımını ayağa kaldırıp, tökezlemeyi engelleyecek isim; Samet Aybaba. Beşiktaş'ın "gerçek çocuğu" diyebileceğimiz Aybaba'nın bu seneki mücadelede dahili ve harici zorluklarla nasıl baş edeceği bize O'nun teknik direktörlük becerisini de gösterecektir. Belki yaşayacağı en büyük zorluklara, işte demin bahsettiğim "dahili" faktörler neden olacak.

Takım iki maç kötü sonuç alınca "bizden bu sene için zaten bir şey beklenmiyor yea" moduna girmesi çok muhtemel oyuncuları tekrardan hedefe doğrultmak kolay iş değil. Bir geminin fırtınada alabora mı olacağını, yoksa yoluna sapa sağlam devam mı edeceğini kaptanının becerisi ve tecrübeleri belirler. Samet Aybaba da bu sene yuvasına dönerek hem ateşten bir gömlek giydi hem de ulaşması kolay olmayan bir fırsat kazandı. Hoca da bu durumun farkında ve göreve geldiğinden beri tam konsantrasyon işine bakıyor. Ancak bir tek çalışma bu gemiyi üçüncülüğe taşımaya yetmez, beceri ve tecrübelere de ihtiyaç var. Aybaba'nın kariyerinin en büyük mücadelesi başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder