24 Temmuz 2012 Salı

Burakspor'dan Trabzonspor'a Geçiş



Trabzonspor'u zor bir sene bekliyor. İki yıl önce kendilerini şampiyonluk mücadelesine taşıyan Türk çekirdeğin belki de son parçası olan Burak da artık takımda yok.Bir önceki sezon bütün takımınızı üzerine inşa ettiğiniz bir oyuncuyu kaybediyorsanız, o oyuncunun yerine başkasını koyarak yola devam etmek yerine yeni bir sistem kurmanız daha doğru olacaktır. Keza "o gitti, bunu koyalım yürür yea" tarzındaki felsefelerin çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlandığını görüyoruz. Bu sezon Burakspor'u veya N'doyespor'u değil Trabzonspor'u izlememiz, kendi adlarına daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Şenol Güneş'i geçen sezon oynattığı "tek adamcı" sistem nedeniyle eleştirmiyorum. Çünkü Burak dışında elinde bulunan forvetlerin hiç biri skorer oyuncular değil. Şöyle ki, forvet sayabileceğimiz Halil'in 7 golü, Paulo Henrique'nin 2 golü varken, ofansif orta saha rolündeki Adrian'ın golü yok. Bu Burak'ın üzerine kurulan "tek adamcı" sistemin hem bir sonucu hem de bir nedeni. Bana kalırsa Şenol Güneş'in en büyük şanssızlıklarından biri de Robert Vittek'in geçen sezonun tamamını kaplayan sakatlığı oldu. Şahsen çok beğendiğim ve Trabzonspor için kilit rol oynayabileceğini düşündüğüm beceride bir oyuncu. Bu sezona fiziksel olarak iyi çalışıp, hazır bir şekilde girebilirse, muhtemelen Güneş'in planlarında önemli bir ayırtacaktır kendine. N'doye ile ikisini yan yana izleme olasılığımız hiç de az değil.

Artık orta sahada topla buluşur buluşmaz "yolla Burak'a" stratejisini izlemeyeceğimizi umarsak, takımın benim gözümdeki yıldızı Colman'a çok iş düşecek. Zokora'nın kimi maçlarda çok iyi oynadığını gördüysek de, genellikle hücuma gereken desteği sağlayamayan bir görüntü çizdi. Bu ikilinin önünde oynayan oyuncuların da çoğu zaman yetersiz kalması, Trabzonspor'un iki sene önce Colman - Selçuk - Jaja üçlüsüyle yakaladığı efektifliği yakalamasını engelledi. Nacizane görüşüm buraya bir transfer yapılabileceği yönünde ama Adrian / Henrique ikilisinden biri vites yükseltebilirse bu açığı kapatabilir. Ancak ikisi de benim gözümde şimdiye kadar ciddi hayal kırıklığı.

Trabzon'un benim için olmazsa olmaz transfer yapması gereken bölge savunma. Sol Bamba transferi büyük bir soru işareti ve hayal kırıklığı adayı. Uzun dönem kovalanan Mathijsen gibi bir transferin gelmesi savunmanın sınıf atlması için önemli olur. Yoksa şu anki görüntü s.o.s veriyor. Sanırım Sadri Şener'in başka işlerle uğraşmaktan kendi takımına transfer yapmaya gerekli mesaiyi ayırmaması, transferde pasif kalmalarına ve rakiplerinin ardına düşmelerine neden oldu. Bir an önce Şenol Güneş'in talepleri doğrultusunda yeni oyuncularla anlaşılması lazım diyor ve yazıyı noktalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder