12 Temmuz 2012 Perşembe

"Ulan Yine mi Amrabat!"



Bugün gündeme düşen "malum" haberi gördüğümüzde hangimiz bu tepkiyi vermedik ki. Arkadaş daha yeni şu muhabbetten kurtulduk diyorduk ki, defter yeniden açıldı. Ancak neyse ki, artık bu iş bitecek gibi gözüküyor. Amrabat'ı sürecin başından beri en çok isteyen kişi tartışmasız Fatih Terim'di. Fakat bugün bu iş artık bitme aşamasına geldiyse bunun tek bir nedeni var; Nordin Amrabat.

Faslı oyuncu, bu süreçte ikametgahını Kayseri'den İstanbul'a taşımak için elinden geleni ardına koymadı. Bu tutum tabi ki tartışılabilir ki, ben transferini isteme konusunda bu denli ısrarcı olunmasına pozitif bakamıyorum. Yalnız Amrabat artık nasıl bunaldıysa inanılmaz koşullarda Galatasaray'a gelmeyi kabul etmiş. Galatasaray ve Kayserispor arasındaki bahsedilen anlaşma 8 milyon euro.. ve bu bedelin 3 milyon eurosunu Amrabat kendi cebinden verecek. Bunu da şu şekilde yapıyor; oyuncuyla ilk temasa geçildiğinde yıllık maaş olarak 1 milyon 750 bin euro civarlarında pazarlık yapılırken, şimdiki anlaşmada Amrabat 1 milyona razı olmuş. Bu miktarın üzerinde kalan küsurat kısım genç oyuncu tarafından eski kulübüne ödenecek. Bu bilgiler NTVSPOR tarafından gelen bilgiler. Bir oyuncunun bu fedakarlıkları yapması için gerçekten çok ama çok bunalmış olması lazım. Çünkü bahsedilen miktarlar öyle az buz paralar değil. Ne yalan söyleyeyim Amrabat'ın bu denli şiddetle sarı-kırmızılı formayı giymeyi istemesi, benim açımdan kendi ön yargılarımı azaltmama sebep oluyor.


Peki gelelim ,umarım son kez, "Amrabat, Galatasaray'a ne katar kısmına". Amrabat tarz olarak Galatasaray'ın kesinlikle ihtiyacı olan bir oyuncu. Peki, o oyuncu Amrabat mı? Benim ciddi şüphelerim var. Açıkçası futbolu daha olgunlaşmış bir oyuncuyu tercih ederdim. Fakat bu görüşüm, delikanlının meziyetlerini küçümsediğim anlamına gelmesin. Topu ayağına yakıştıran, alıp topu gidebilen ve yaratıcılığını efektif bir şekilde kullanabilen bir oyuncu. Ancak benim için merak konusu olan Fatih Terim'in aklında ne olduğu. Şu son iki günde olan gelişmelerden sonra (Hamit, Burak, Amrabat) 2013 model Galatasaray'ın 4-3-3'e döneceğini hissediyorum. Amrabat 3'lü forvetin sol kısmında yer alırsa son derece faydalı olur. Ancak orta sahanın 4 oyuncudan oluşacağı bir sistemin kanat oyuncusu olarak efektifliği düşecektir. Çünkü orta sahaya katkı veren tipte bir kanat değil, bildiğiniz gibi.

Artık hayırlı olsun diyelim. Amrabat'ın inatçılığıyla nihayete eren bir transfer bu. Öyle ki, Galatasaray ve Kayseri arasındaki kopma noktasına gelmiş ilişkileri bile tamir edebilecek bir gelişme olabilir. Bakalım, göreceğiz.



3 yorum:

  1. Levent'çim transfer için harcanan paralarında bir yorumunu bekliyorum senden.

    YanıtlaSil
  2. Ben de yapmak istiyorum ama resmi açıklanacak rakamları görüp onun üzerine yazmak lazım. Yalnız Amrabat için 8,8.5 milyon euro normal şartlarda aklın alacağı miktarlar değil. Adam 3'ünü kendi verince, geriye kalan 5 ise normal bir fiyat bence.

    YanıtlaSil
  3. Size katılıyorum aynı fikirdeyim.ayrıca genc ve hırslı olması bizden sonra Avrupa'ya atlayacak bir potansiyel taşımakta.

    YanıtlaSil