13 Mart 2012 Salı

Diğer çaylaklar; Kawhi Leonard ve Kenneth Faried



Spotların Ricky Rubio ve Kyrie Irving gibi isimlerin üzerine çevrildiği bu çaylak sınıfının iki değerli ismi Leonard ve Faried. İki delikanlı da takımlarının kendilerine ihtiyaç duyduğu dönemlerde beklenilenin üzerinde katkı vererek değerli bir kazanç olabileceklerini kanıtladılar. Özellikle gençliklerinin körüklediği enerjileri Greg Popovich'in de George Karl'ın da dikkatini çekmiştir. Hele ki, Popovich'in başında olduğu takımın ihtiyarların hüküm sürdüğü bir takım olduğunu düşünürsek Kawhi Leonard daha bir parlak görünmüştür. Madem Kawhi Leonard dedik, ondan devam edelim.

San Antonio Spurs'ün kendisini ne kadar istediğini benim aslında yanlış bulduğum George Hill takasından anlayabiliyoruz. Ancak Kawhi Leonard'ın şu zamana kadar ortaya koyduğu performans Spurs yönetiminin bir bakıma haklı olduğunu kanıtlıyor. San Antonio benim için NBA'in Manchester United'ıdır. Hiç bir zaman dışına çıkmadıkları sistemlerinin içinde kim oynarsa oynasan pozitif yönde değişim yaşar. Kahwi Leonard'ın şansı da böyle bir takımda kariyerine başlamış olmak belki de. Aslında Greg Popovich'in gözüne girmek bir çaylak veya genç oyuncu için kolay değildir. Ancak Kawhi Leonard bunu başarmış durumda. Genç oyuncunun esas katkısı işin defans ve rebound alanlarında kendini gösteriyor. Enerjisi, atletizmi ve ortaya koyduğu mücadeleyle takıma ciddi katkı veriyor. Hücumda da az ama öz (yüzdeli) skor üretimi var. Kendisinin lakabı "the human avatar". Sanıyorum ki Spurs taraftarı da kendisini şimdiden çok sevmiş durumda.

Diğer bir atletik delikanlı ise Kenneth Faried. Nene Hilario'nun sakatlığıyla beraber bir anda çıkış yapan Faried hemen hemen herkesin beğenisini kazanmış durumda. Onun performansı da Kawhi Leonard gibi aslında. Atletizmi ve enerjisiyle Denver'ın yüksek tempolu sisteminde güzel bir yer edindi kendi Faried. 2.03'lük boyu 4 numara oynamak için biraz dezavantaj yaratıyor da olsa, bunu fiziksel özellikleriyle kapatmasını biliyor. Nene'nin iyileşmesiyle beraber George Karl, pota altını Nene ve Faried'le kuruyor. Muhtemelen böyle devam edecektir ve Koufos yedekten takılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder