2 Mart 2012 Cuma

Teşekkürler Galatasaray Medical Park



Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in Avrupa'ya veda etmesinin ardından bir üst tura çıkma şansı kalan tek takımımız Galatasaray Medical Park'tı. Ne yazık ki olmadı. İstanbul'daki final-four'a bir Türk takımı katılsın çok istedik, Galatasaray'ın ortaya koyduklarından sonra bir üst tura çıkmasını çok istedik. Yetmedi, beceremedik. Olympiakos deplasmanının çok zor geçeceğini zaten tahmin ediyorduk ama bugün bir kez daha gördük ki bu maç ile ilgili beslediğimiz umut boş bir umut değildi.

Bu akşam maçın başından sonuna kadar önde olan, maçı kontrol eden ve sahada istediklerini yapabilen takım Olympiakos'tu. Spanoulis bir kez daha ne denli büyük bir oyuncu olduğunu gözlerimizin içine soktu. Acie Law ve Printzesis çok ciddi katkı verdi ve Spanoulis'i yalnız bırakmadı. Deminden beri bahsettiğim bütün olumlu şeyler Olympiakos adınaydı ama maç boyunca fark 8 sayı civarında gitti. Bu da karşısındaki takımın Galatasaray olduğunu bize hatırlatıyor. Gerçekten de ne kadar bocalasa da, hücumda istediğini üretemeyip savunmada zorluk çekse de; maçtan 1 dakika bile kopmadı sarı-kırmızılılar. Tabiri caizse kene gibi yapıştık bugün yunan ekibine. Fark bir ara 1 sayıya kadar geldiyse de sonunu getirmeyi beceremedik.

Elemelerden gelip, çeyrek finali son maçta bir kaç sayıyla kaçıran bir takım.. Kesinlikle saygı duyulmayı hak ediyorlar. Fenerbahçe ve Efes gibi bu kupanın gediklisi iki takımımız varken, ilginin büyük bölümünün Galatasaray'a dönmesinin sebebi de bu. Diğer iki temsilcimiz Bütçe/Performans kıyaslamasında sınıfta kalırken, Galatasaray'ın kendisinden hiç beklenilmeyecek düzeyde bir mücadele vermesi, takdiri hak ediyor.

Artık çıtayı yükseltti Galatasaray. Nasıl geçen sezon oynanan Türkiye finalinin ardından bu sene şampiyonluk hedefiyle oynuyorlarsa, bu sezonki başarıdan sonra bu sefer hedef Euroleague'de çeyrek final'e yükselecek. Kadro genişliğinin arttırılması ve birkaç takviyeyle neden olmasın? Çok fazla denecek bir şey yok bence. Yaşattıkları heyecan ve oluşturdukları sinerjiden dolayı Galatasaray Medical Park'a büyük bir teşekkür etmemiz gerekiyor. Yenilmiş olsalar da, bir Galatasaray'lı olarak da şunu ekleyeyim ki: "Gurur duyduk çocuklar, hepinize helal olsun. En başta da sana helal olsun Koç. Geçtiğimiz sezon Eurocup'ta Gasterra Flames'e yenilen takımdan buraya geldiysek, başarıda arslan payı senin.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder