12 Mart 2012 Pazartesi

Ersan İlyasova çılgınlığı




Nba’deki temsilcilerimizin içinde açık ara en iyi performansı veren oyuncumuz Ersan İlyasova. Biz zaten kendisini yakından takip ediyorduk ama şu an oynadığı seviyede artık bütün Amerika’nın da gözü önünde. Abartma yok, son 1 aydır falan Allstar kıvamında top oynuyor Ersan. Takımı için büyük oynuyor, başkalarının hatalarını kapatıyor. Her şeyden öte çok doğru oynuyor. Pozisyon alma bilgisi ve rebound özellikleri en üst düzeyde. Şu sıralar müthiş yaptığı ve istatistiklerinin delirmesine sebep olan durum ise bitiriciliği. İçeriden/dışarıdan bulduğu pozisyonları çok yüksek yüzdeyle tamamlıyor. İstatistikler demişken Ersan’ın son 13 maçlık ortalama performansını sizinle paylaşayım; 13 maç, 20 sayı, 11 rebound %54 şut ve %45 üçlük.. Gerçekten de allstar performansı..

Ersan’ın bu sene bu seviyeye çıkmış olması ayrıca sevindirici, çünkü kendisinin kontrat senesi. Şuan bütün takım sahiplerinin gözüne gözüne sokarak gösterdiği kalibiyetlerine muhtemelen dolgun bir değer biçilecektir. Yalnız alacağı paradan daha da önemli olan Ersan’ın kendisine uygun bir takımla anlaşması. “Takım” anlayışının yüksek olduğu bir şehire giderse önümüzdeki süreç onun adına çok keyifli geçebilir. Keza Milwaukee’nin kişisel oyun anlayışının biraz değişmesiyle Ersan’ın yaptığı atılımı görüyoruz.

Yürüyedur Ersan.. Sana güvenenlerin haksız olmadığını kanıtladın. Maçı dinlerken Toronto’lu spikerlerden falan senin övülmeni dinlemek de bizi mutlu ediyor. Bir daha düşündüm de, yürümeyi bırak Ersan koşadur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder