13 Mart 2012 Salı

Sahibinden takaslık uzunlar; Dwight Howard, Josh Smith, Pau Gasol, Chris Kaman



Perşembe günü NBA’de takas periyodu sona eriyor. Bu nedenle şu önümüzdeki birkaç gün tam bir cadı kazanı olacak. Bu dönemde takas isteyen oyuncular öyle bir denk geldi ki, bir birinden kaliteli uzunlar tezgahlara ardı ardına dizildi. Hangisi kime hangi takıma yar olur bilinmez ama kesin olan bir şey var ki önümüzdeki günlerde NBA’in önde gelen uzunlarının bir ya da birkaçı şehir değiştirecek.

Şüphesiz ki istisnasız her takımın kadrosunda olmasını isteyeceği bir süper yıldız Dwight Howard. Bu nedenle en büyük yarış da onu kapmak için yapılıyor. Orlando’nun senenin başında takasını isteyen süpermen’le ilgili stratejisi geçen sezon Nuggets’ın Melo’da tutunduğu tavıra benziyor. Tok satıcıyı oynuyorlar ve olabilecek en iyi teklifi bekliyorlar. Takasın son günlerinde Dwight ile ilgili şanslarını zorlayan takımlar New Jersey Nets, LA Lakers ve Golden State Warriors. NBA’in ağır toplarından Lakers senenin başından beri Dwight ile dirsek temasında bulunuyor ve kadrosuna katmaya çalışıyor. Pau Gasol’lü ve ya Andrew Bynum’lu takas seçenekleriyle Orlando’nun kapısını birden fazla kere çaldılar. Lamar Odom’u da hatta bu şekilde Paul veya Dwight’tan birini getirmek uğruna kaybettiler desek yalan olmaz sanırım. Ancak Orlando’nun Shaq’dan kaynaklanan Lakers “sempatisi” bu takasın biraz önüne geçiyor. Nets ise Brook Lopez, Marshon Brooks ve 1. tur seçimleriyle kombine edilmiş bir paketle Orlando’ya gelmeyi düşünüyor ki, bence hiç az buz bir teklif değil. Muhtemelen de Orlando’nun alacağı en iyi tekliflerden biri olacaktır. Şu sıralar konuşulan son aday ise Warriors. Onların teklifi Monta Ellis ve David Lee’nin kombinasyonu. Yalnız bu teklifi Orlando reddetti. Başka bir varyasyonla teklif sunarlar mı bilmem ama son durum böyle.

Pau Gasol’ün durumuna ise resmen üzülüyorum. Sen yıllar boyu bir takım için mücadele et, şampiyonluklar kazan sonra seni yollayacak kapı arasınlar. Ancak yapacak bir şey yok sonuçta bu bir “iş”. Gasol’ün de profesyonellikten ödün vermeyerek elinden geleni sahada yapıyor olmasını saygıyla karşılıyorum. Çünkü resmen aylardır evinin neresi olacağını bilmeden yaşıyor İspanyol oyuncu. İlerleyen yaşından dolayı takas değerinin düşmesini anlarım ama bana kalırsa şuan için NBA’in en iyi 2-3 uzun forvetinden numaralarından biri.m Şu an için onunla ilgili öne çıkmış olan takım Houston Rockets gibi görünüyor. Luis Scola, Kevin Martin ve Dragic gibi oyuncuların kullanılacağı bir takas teklifiyle Gasol’ü kadroya katmak istiyor Texas ekibi. Bana fena bir takas da olmaz gibi geliyor. Yalnız yine de Gasol – Orlando Magic ilişkisinin ihtimalini göz ardı etmeyelim. He bir şeyler olur da Gasol'lü Rondo'lu bir takas olursa da sağlam bir "öööh" çekerim o da ayrı.



Geçen hafta çıkan haber ise Josh Smith’in takas istediği yönünde. Her ne kadar Atlanta Hawks yönetimi kendisini takımda tutmak istese de bu işin nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz. Bir sürü takım bu sene allstar olmayı hak eden Josh Smith’i kadrosuna katmak isteyecektir. Hawks’ın bu kısa sürede istediği ölçüde bir teklif alabileceğinden emin değilim. Belki de Lakers takası olur kim bilir?

Chris Kaman da NBA yönetiminin elinde olan New Orleans Hornets’ın sahibini bekleyen pota altı oyuncusu. Kaman ofansif özellikleri değerli olan, önemli bir uzun bence. Bir diğer yandan 10 milyon civarı biten bir kontratın sahibi. Yani takas değeri hiç fena değil. Ancak NBA yönetimi devrede olunca işler biraz değişiyor. Yani Kaman gibi bir oyuncuya Derrick Rose’u falan isteseler şaşırmam artık. Tutkulu bir şekilde Kaman’ı pazarlayarak olabilecek maksimum teklifi almak istiyorlar ama zaman da azaldı. Horford’un sakatlanmasıyla beraber uzun ihtiyacı doğan Hawks’ın Kaman için adım atması beklenebilir. Ancak yine de bu saatten sonra nereye gideceği belli olmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder